Haberler

Dr. Vecdet Öz kimdir? Vecdet Öz kaç yaşında, nereli? Vecdet Öz hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Vecdet Öz izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Vecdet Öz kaç yaşında, nereli? Vecdet Öz hayatı ve biyografisi! Vecdet Öz kimdir?

Dr. Vecdet Öz kimdir, sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Çarpıcı yorumları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatleri çeken Vecdet Öz hakkında araştırmalar yapılıyor. Vecdet Öz kimdir? Vecdet Öz kaç yaşında, nereli? Vecdet Öz hayatı ve biyografisi!

DR. VECDET ÖZ KİMDİR?

Vecdet Öz, esnaf bir ailenin çocuğu olarak Samsun'un Çarşamba ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde yüksek lisans tahsili gören Öz, doktorasını aynı üniversitenin Adli Tıp Enstitüsü'nde tamamlamıştır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde akademisyenlik görevi üstlenmiş ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nda çeşitli mevkilerde bulunmuştur.

Sonraki yılları ve siyaseti

2009 yerel seçimlerinde Beylikdüzü'nde Cumhuriyet Halk Partisi adına bir puan farkla yarışı kaybetmiştir. 2015'te ise 1981'de kapanan Adalet Partisi'ni kurmuştur. O zamandan bu yana partinin genel başkanlığını yürütmektedir. Parti, 2017 anayasa değişikliği referandumunda Hayır'ı desteklemiştir. 2017 yazında Kemal Kılıçdaroğlu'nun düzenlediği Adalet Yürüyüşü'ne de katılım sağlamıştır.2018 cumhurbaşkanlığı seçimi için 3.030 imza toplayarak gerekli olan yüz bin imzanın çok altında kalmıştır

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Vecdet Öz Siyaset Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title