Haberler

Van: Van Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 'ilçelerde Eğitimin Geleceği' Konulu Toplantı

Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasına rağmen eğitime devam eden kız ve erkek öğrencilerin oranının istenilen düzeyde olmadığını söyledi.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasına rağmen eğitime devam eden kız ve erkek öğrencilerin oranının istenilen düzeyde olmadığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 'İlçelerde Eğitimin Geleceği' konulu toplantıların 7.'si Özalp İlçesi'nde yapıldı. Özalp Öğretmenevi'de yapılan ve Kaymakamı Halil Berk'in başkanlık ettiği toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Müdür Yardımcıları Gıyasettin Subay, Ebubekir Kaçmaz, Ali İhsan Sayılır, Mustafa Yıldızbaş ile Teftiş Kurulu Başkanı Nizamettin Dost ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Nak katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Berk, eğitimin herkesin sorunu olduğunu ve herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Eğitim alanında yapılan ihmalin faturasının topluma çıktığını anlatan Berk, eğitimin birinci öncelikleri olduğunu vurguladı. İlçede son 4 yılda, 50 yılda yapılan eğitim yatırımları kadar yatırım yapıldığını vurgulayan Berk, "Bu, eğitim camiasını cesaretlendirecek bir gelişmedir. Ancak yapılanlar şimdiye kadar yapılmayanların telafisi niteliğindedir. İlçede daha çok eğitim yatırımına ihtiyaç vardır" dedi.

Özalp İlçesi'nde yapılan ve yapılacak eğitim yatırımları hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Yıldız ise, bu toplantıları düzenlemedeki amaçlarının eğitim alanında yaşanan problemleri yerinde görerek, çözüm yollarını araştırmak olduğunu ifade etti. Bütün ilçeleri bu tür toplantıları düzenlediklerini kaydeden Yıldız, ileriye dönük yapacakları yatırım proğramlarını bu toplantılara göre belirleyeceklerini vurguladı. Yıldız, "Eskiden olduğu gibi biz söyledik, siz yapacaksınız değil. Siz söyleyeceksiniz, şartlar uygunsa hep beraber yapacağız" dedi. 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasının ilçenin Yünkuşak Köyü'nde başlatıldığını da hatırlatan Yıldız, kız ve erkek öğrencilerin oranlarına bakıldığında halen istenilen düzeyde olmadığını belirterek, "Bu konuda okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize çok büyük görev düşüyor. Kız çocuklarımızın yarının Türkiye'sinde yer almasını istiyorsak, gereken hassasiyeti göstermemiz lazım. Ailelerimizi ikna edelim. Kız çocuklarımızı karanlığa mahkum etmeyelim" dedi.

Konuşmalarının ardından Özalp İlçesi'nin eğitim sorunları, yatırımlar, görüş ve öneriler masaya yatırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title