Haberler

Van: Balık Tutmaya Çalışan 17 Yaşındaki Genç Boğuldu

Van'ın Muradiye İlçesi'nde balık tutmaya çalışan 17 yaşındaki lise öğrencisi, dengesini kaybedip düştüğü dere suyunda boğularak hayatını kaybetti.

Van'ın Muradiye İlçesi'nde balık tutmaya çalışan 17 yaşındaki lise öğrencisi, dengesini kaybedip düştüğü dere suyunda boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, amca çocukları Ali Rıza ve Yılmaz Hasar ile Bendimahi Çayı Su Değirmenleri Çağlayanı bölgesinde oltayla balık avlamaya çalışan Veysel Hasar, dengesini kaybedip düştüğü suda boğularak hayatını kaybetti. Olayı anlatan Ali Rıza Hasar, balık tutmaya çalışırken Veysel'in dengesini kaybedip suya düştüğünü bildirerek, "Düşer düşmez akıntı onu kendine çekti. İki kez çıkmaya çalıştı, fakat başaramadı ve daha sonra kayboldu. Korktuğumuz için yardım edemedik. Etrafta da kimseler yoktu, durumu haber vermek için eve kadar koştum'' dedi.

Olayın duyulmasının ardından çevreden ve ilçeden vatandaşlar olay yerine akın etti. Birçok vatandaşın suya dalıp cesedi arama çalışmalarından sonuç alınamayınca Van Sivil Savunma Müdürlüğü'nden dalgıç istendi. Olay yerine gelen baba Veli Hasar feryat ederken gencin annesi ve kardeşleri kendilerini suya atmaya çalıştı. Dalgıçların gelmeleri gecikince Murat Demir isimli genç, suya dalıp iki metre derinliğindeki yerden Veysel Hasar'ın cesedini çıkarmayı başardı. Elektrik tesisatçısı olan Murat Demir, "Ben suya ilk daldığımda yüzü koyun taşların arasına yatıyor durumdaydı herhangi bir yere takılmamıştı, belinin ortasından tutarak onu çıkardım'' diye konuştu.

Bu arada olay yerine gelen Cumhuriyet Başsavcısı Murat Gülaç, görgü tanıklarının ifadelerini aldı. Olayı ailesine haber veren Ali Rıza Hasar'ın, ikinci bir kişinin daha boğulduğu söylentilerini yalanlaması üzerine devam eden arama çalışmalarına son verildi. Ancak bir süre sonra Van'dan gelen Sivil Savunma Müdürlüğü ekibi aynı yere dalarak suyun altını her ihtimale karşı taradı. Veysel'in cesedi, derenin karşı tarafındaki vatandaşlar tarafından ambulanstan alınan tahta sedyeye bağlanarak suyun üzerinden geçirildi. Ambulansa konularak Muradiye Devlet Hastanesi'ne götürülen cesedin otopsisi yapıldı. Otopsi sonucunda Veysel'in boğularak öldüğünün anlaşılması üzerine cenaze aileye teslim edildi. Veysel Hasar'ın, Muradiye Merkez Camii'nde cenaze namazı kılındıktan sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi. Hasar'ın cenazesine Muradiye Lisesi Müdürü Yıldırım Ağaoğlu, öğretmeleri ve arkadaşları katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title