Haberler

Valimiz Mustafa Masatlı: 'Engelli bireylerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesini öncelikli görevimiz sayıyoruz.'

Güncelleme:

Valimiz Mustafa Masatlı, 2021 yılında İlimizde, engelli vatandaşlarımızın eğitimi, istihdamı ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları maksadıyla yapılan çalışmaların değerlendirilerek, 2022 yılında bu alanda yapılması planlanan yeni projelerin ele alındığı toplantıya Başkanlık etti.

Valimiz Mustafa Masatlı, 2021 yılında İlimizde, engelli vatandaşlarımızın eğitimi, istihdamı ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları maksadıyla yapılan çalışmaların değerlendirilerek, 2022 yılında bu alanda yapılması planlanan yeni projelerin ele alındığı toplantıya Başkanlık etti. Toplantıda ayrıca Vali yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ile Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve İlimizde faaliyet gösteren engelli dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı.

Valimiz Mustafa Masatlı toplantıda yaptığı konuşmada şunları ifade etti: 'Engellilik her insanın başına gelebilecek bir durumdur. Engelli olmak asla eğitim almaya, çalışmaya ve sosyal hayatta yer almaya mani olmamalıdır. Devletimiz de bu amaçla, engelli bireylerin sosyal yaşamda daha etkin olmaları için bir dizi büyük projeyi hayata geçirmiştir. Özellikle son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki hükümetlerimiz, bu alanda Ülkemize çağ atlatan bir dönüşüme imza atmıştır.

Bu süreçte hasta bakım aylığı uygulaması, engelli maaşlarında gerçekleştirilen ciddi artışlar, engellilerin kamuda yoğun şekilde istihdamı gibi birçok konuda, Ülkemiz dünya standartlarının üzerine çıkmıştır. Bizde bu uygulamaları yeni projelerle desteklemek için ilimizde faaliyet gösteren dernek ve STK'larla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

2022 yılında da, sivil toplum kuruşlularının görüş ve önerilerini de dikkate alarak yeni çalışma ve projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu noktada sizlerin görüşleri bizler için kıymetlidir. Sizlerin de katkılarıyla yeni yılda engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunları minimuma indirmek ve onların yaşam standartlarını yükseltmek için gayret göstermeye devam edeceğiz. '

Valimiz Mustafa Masatlı'nın konuşmalarının ardından toplantıda 2021 yılının genel bir değerlendirmesi yapılarak, 2022 yılında yapılması planlanan projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Milli Eğitim Müdürlüğü Bekir Sıtkı Dağ Mustafa Masatlı Haberler

Bakmadan Geçme

Sivas Belediyesi hangi parti? Sivas Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title