Haberler

Vali Altıparmak, Dolunun Vurduğu Tarım Arazilerini İnceledi

Vali Altıparmak, dolunun vurduğu tarım arazilerini incelediDENİZLİ - Denizli'nin Çal, Bekilli ve Çivril ilçelerinde etkili olan ve bu bölgelerdeki birçok tarım arazisini olumsuz etkileyen dolu yağışı sonrası Vali Altıparmak, tarım arazilerinde inceleme yaptı.

Vali Altıparmak, dolunun vurduğu tarım arazilerini inceledi

DENİZLİ - Denizli'nin Çal, Bekilli ve Çivril ilçelerinde etkili olan ve bu bölgelerdeki birçok tarım arazisini olumsuz etkileyen dolu yağışı sonrası Vali Altıparmak, tarım arazilerinde inceleme yaptı.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Çal, Bekilli ve Çivril'de etkili olan sağanak yağış sonrası zarar gören tarım arazilerini yerinde inceledi. Meydana gelen zararı yerinde görmek için Çal ilçesine giden Altıparmak'ın yanında İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya ile birlikte ilk olarak Çal ilçesine bağlı Akkent Mahallesinde gitti. Çiftçileri geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Altıparmak, burada zarar gören üzüm bağlarını inceledi. Konu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Altıparmak daha sonra dolunun etkili olduğu bir diğer mahalle olan Süller'de incelemelerini sürdürdü. Vali Altıparmak'a, 11 bin dekar alanda etkili olan dolu yağışında hasarın yüzde 20 ila yüzde 100 arasında değiştiği bilgisi verildi. Tarlalarında bulunan bazı çiftçilerle konuştu ve "geçmiş olsun" dileğini iletti.

Yaşanan afet sonrası Akkent Mahallesi başta olmak üzere bir çok tarım arazisinin zarar gördüğünü ifade eden Vali Altıparmak, tarım sigortasının önemine vurgu yaptı. Çiftçileri korumak adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulayan Altıparmak, "Çiftçilerimizin zararları, tarım sigortaları varsa sigortadan karşılanacak. Üçte ikinin üzerinde zararı olanlarının tarım kredi borçları ertelenecek. Çiftçimizin hiçbir hakkını zayi etmeden, elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Allah daha beterlerinden korusun. Tekrar tüm çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ahmet Altıparmak Denizli Bekilli Çal Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak? Survivor'da Yaman mı elendi? 2024 Survivor All Star'da eleme öncesi adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title