Haberler

Uü'de "Uluslararası Medya Zirvesi"

Anadolu Ajansı (AA) Ortadoğu ve Afrika Görsel Haberler Editörü Erhan Sevenler, "Savaş bölgelerindeki fotoğrafçılar, sessiz yığınların çığlıklarını duyurmak üzere oradalar.

Anadolu Ajansı (AA) Ortadoğu ve Afrika Görsel Haberler Editörü Erhan Sevenler, "Savaş bölgelerindeki fotoğrafçılar, sessiz yığınların çığlıklarını duyurmak üzere oradalar." dedi.

Sevenler, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Uluslararası İlişkiler Topluluğunca düzenlenen "Uluslararası Medya Zirvesi"nde "Ateş Altında Basın" konulu seminerde, savaş alanlarında yaptığı haberlere, çektiği fotoğraflara ilişkin bilgi verdi.

Savaş bölgelerindeki dram ve risklere işaret eden Sevenler, şöyle konuştu:

"Savaş bölgelerindeki fotoğrafçılar, sessiz yığınların çığlıklarını duyurmak üzere oradalar. Bizler oradaki insanların yaşadıklarını, varsa uğradıkları haksızlıkları bir kare fotoğrafla tüm dünyaya yansıtabiliyoruz. Tabii her savaş bölgesinde ciddi risklerle de karşı karşıya kalıyoruz. Yaralanıyoruz. Arkadaşlarımızı kaybettik. Ama tüm bu risklere rağmen o bölgelere gitmeye mecbur hissediyoruz. Çünkü orada bir dram var ve siz onlara bir ses, umut olabiliyorsunuz. Bazen öyle bir fotoğraf çekebiliyoruz ki oradaki insanların bir sıkıntısını dünyaya taşıyabiliyoruz."

Savaş bölgelerinde basın mensuplarının hayati tehlikesinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Sevenler, çelik yelek veya üzerinde "press" yazan bir yeleğin insanı korumadığını, hatta bazen hedef haline getirdiğini bildirdi.

"Türkiye uluslararası bazı odakların saldırısı altındadır"

TRT World Haber Müdürü Fatih Er de medyanın, bulundukları ülkelerin menfaatleri etrafında bir çember oluşturmaya başladığını söyledi.

Türkiye'yi öven uluslararası medyanın, son yıllarda ülkeyi ve yöneticilerini ciddi şekilde eleştirdiğini anlatan Er, şunları kaydetti:

"Türkiye uluslararası bazı odakların saldırısı altındadır. Çünkü jeopolitik olarak çok önemli noktadadır. Türkiye'nin güçlenmesi, dünyada söz sahibi olması elbette bazı uluslararası güçleri rahatsız etmiştir. Türkiye'ye yapılan saldırılara bu gözle bakmak, böyle değerlendirmek gerekir. Özellikle sizler, üniversite öğrencileri, uluslararası yapılan haberlerin arkasında ne olduğunu iyi araştırmalısınız."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Uludağ Üniversitesi Anadolu Ajansı Türkiye Afrika Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title