Haberler

Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi? Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK'ten açıklama geldi mi?

Güncelleme:

Üniversiteler ne zaman açılacak? Bahar dönemi üniversiteler açılıyor mu? YÖK'te açıklama geldi mi? soruları araştırılmaktadır. Koronavirüs sebebiyle uzaktan eğitime devam eden öğrenciler okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki, konuyla ilgili YÖK'ten açıklama geldi mi? Üniversiteler ne zaman açılacak?

Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? sorusu milyonlarca öğrenci ve veli tarafından merakla araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yaparken son olarak Bilim Kurulu üyesinden okulların açılmasına yönelik tarih geldi. Peki Okullar 15 Şubat'ta açılıyor mu, ne zaman açılacak? İşte detaylar...

ÜNİVERSİTELER YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇECEK Mİ?

Yükseköğretim Kurulu'nun Sağlık Bakanlığı'na yaptığı 'yüz yüze öğretime geçilmesine' yönelik acil görüş talebine Bakan Fahrettin Koca'dan yanıt geldi. Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Koca, "Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze eğitimin mevcut şartları dışında önemli bir hareketliliğe de sebep olabileceği unutulmamalıdır" dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığı'ndan üniversitelerde 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesine yönelik acil görüş bildirilmesini talep etmişti.

Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi? Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK'ten açıklama geldi mi?

BAKAN KOCA'DAN HAREKETLİLİK UYARISI GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada YÖK'ten gelen acil görüş talebine yanıt verdi. Koca, "Son günlerde ülkemizde vaka sayısının yeniden artışa geçmesi daha fazla dikkatli davranmamızı gerektirmektedir. Yurt içinde kitlesel harekete yol açacak, bir araya gelmeleri, toplanmaları sağlayacak her türlü düzenlemeden kaçınmak zorundayız. Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze eğitimin mevcut şartları dışında önemli bir hareketliliğe de sebep olabileceği unutulmamalıdır. Bu konuda yapılan değerlendirmelerde gerek vaka sayılarının artış eğilimini gerekse hareketliliğin sebep olabileceği riskler dikkate alınarak karar alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

YÖK'ÜN EĞİTİM TALEBİ

YÖK yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı'nın tedbir maksatlı yönlendirmeleri önem arz ettiğinden yükseköğretim kurumlarında 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesi konusuna ilişkin görüşün acil olarak bildirilmesi" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title