Haberler

ÜNİVERSİTELER ARTIK ŞEHİRDEN KOPMADAN KAMPÜSLEŞMEK ZORUNDA!

ilandır
Güncelleme:

1998 yılında, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından ilk kurulan Vakıf Üniversitelerinden olan ve bu yıl 24. yılını kutlayacak Haliç Üniversitesi, yenilenerek büyüyor.

3 yıl önce "Haliçte Değişim Başlıyor" sloganıyla yola çıkan ve gerçek bir Vakıf Üniversitesi olmanın gerekliliğiyle tüm kazanım ve imkânlarını öğrencilerinin eğitim kalitesini artırmak üzere çalışan Haliç Üniversitesi, 2022'de "Kampüs Üniversitesi" olma hayalini gerçekleştiriyor.

ÜNİVERSİTELER ARTIK ŞEHİRDEN KOPMADAN KAMPÜSLEŞMEK ZORUNDA!

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Naci TOPSAKAL; Yeni kampüse geçiş ihtiyacını, "Sütlüce yerleşkemizi çok sevdik fakat bu yerleşkemiz, uzun vadeli hedeflerimizi gerçekleştirmede ve eğitim kalitemizi artırmak konusunda bize çok dar gelmeye başlamıştı. Artık bir "Kampüs Üniversitesi" olmamız kaçınılmaz olmuştu ve bizde büyük fedakârlıklarla bunu gerçekleştirdik. Yakın gelecekte Üniversitelerin şehirden kopmadan kampüsleşmek zorunda, biz de öğrencilerimize bu imkânı en iyi şartlarda sunuyoruz." sözleriyle anlattı.

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu; "Bilimsel ve teknolojik uygulama ve araştırma odaklı bakış açısıyla akademik çalışmalarını sürdüren Haliç Üniversitesi; çağdaş ve deneyimli akademik kadrosu, modern ve teknolojik laboratuvarlarıyla alanında lider bir konuma yükselmiştir. Sunduğu tüm olanak ve imkânlarına büyük bir Üniversite kampüsünü de dahil ederek; mesleğinin yeterliklerine sahip, günümüzde ve gelecekte yaşadığımız yüzyılın gerekliliklerini ve yetkinliklerini kazanmış nitelikli doktorlar, uzmanlar, mühendisler ve mesleki elemanları yetiştirmeye devam edecektir". İfadesi ile yeni kampüsün Üniversitenin geleceğinde çok önemli bir basamak olduğunu belirtti.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YENİ KAMPÜSÜYLE ŞEHRİN MERKEZİNDE BİR TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLACAK!

Yeni kampüs ile şehir merkezinde bir teknoloji üssü kuracaklarını kaydeden Haliç Üniversitesi Rektörü Sayın Zafer Utlu; Havaalanı, Otogar, Metro ve Tramvay, Metrobüs gibi toplu ulaşım araçlarının kesişim noktasında bulunan yeni kampüste aynı zamanda 2022 yılı itibariyle Mevcut Fakülte ve Yüksek okullarına ilave olarak, İletişim Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Yenilikçi Gıda Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, TEKNOPARK ve Kuluçka Merkezinin de kurulacağından bahsetti.

ÜNİVERSİTELER ARTIK ŞEHİRDEN KOPMADAN KAMPÜSLEŞMEK ZORUNDA!

Güzeltepe Mahallesi 15 Temmuz Şehitleri Caddesi, Eyüpsultan adresinde bulunan kampüsüne taşınma sürecini tamamlayan Haliç Üniversitesi, 21 Şubat 2022'de Bahar dönemine yeni kampüsünde başlayacaktır.

Toplamda 197.000 m2 kapalı alana sahip olan kampüste;

  • Açık ve kapalı otoparkları
  • Öğrenci yurdu
  • Beş katlı kütüphane
  • 1250 kişilik kongre merkezi, 415 kişilik konferans salonu
  • Seyircili tam olimpik kapalı yüzme havuzu ve basket sahası
  • 1200 oturma kapasiteli cafe - restoranlar mekanı
  • Kafe ve sosyalleşme sokağı
  • 500 derslik, 14 amfi ve 120 laboratuvar,
  • Amfi tiyatro ve çok amaçlı sosyal alanları mevcuttur.

Haliç Üniversitesi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title