Haberler

'Üniversite Gençliği Polisten Ne Bekliyor' Paneli

Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından, Polis Haftası dolayısıyla "Üniversite gençliği polisten ne bekliyor" konulu bir panel düzenlendi.

Rize Üniversitesi'nde yapılan ve Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş'ın yönettiği panel Rize Fen Edebiyat Fakültesi Salonu'nda gerçekleşti. Demirtaş ve Rize Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Şube Müdürleri'nin konuşmacı olarak katıldığı panelde, panelistler öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, konuşmasının başında insanların kendini güvende hissetmediği bir yerde polisin görevini yapmadığını belirterek, "Biz iyilik olsun diye bu işi yapmıyoruz. Biz yaptığımız iş karşılığında maaş alıyoruz. Bu işten elde ettiğimiz gelirle ailemizi geçindiriyoruz. O yüzden güvenliği sağlamak zorundayız. Uyguladığımız Toplum Destekli Polis projesi ile hepinizin talep ve yönlendirmelerini bekliyoruz" dedi.

Yeni TCK ve CMK'dan sonra ülkemizde şahsa ve mala karşı işlenen suçlarda artış gözlendiğine dikkat çeken Demirtaş, "Ama ilimizde bu artış Türkiye ortalamasının altında olmuştur. Yine de ilimizde can sıkıcı olaylar olmaktadır. Bu nedenle son zamanlarda artan hırsızlık olaylarının önünü kesmek için çalışmalarımız var. Yaralama ve adam öldürme olaylarının önüne geçmek için sokaklarda silahla dolaşmalarını önlemeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Panelde söz alan öğrenciler, üniversite içerisinde artan uyuşturucu kullanımı ve satışı, yabancı şahısların üniversite içerisinde kavga çıkartması ve trafik gibi konulardaki şikayetlerini dile getirdi.

(GF-ÖS-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title