Haberler

Uluslararası Bilim Görev Yükleri Gelecek Yıl Çin'in Uzay İstasyonunda Olacak

Güncelleme:

JİUQUAN, 28 Kasım (Xinhua) -- Çin İnsanlı Uzay Ajansı'ndan (CMSA) Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, Çin ile Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi'nin (UNOOSA) veya Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) birlikte seçtiği çok sayıda uzay bilimi uygulama projesi planlandığı gibi uygulanıyor ve...

JİUQUAN, 28 Kasım (Xinhua) -- Çin İnsanlı Uzay Ajansı'ndan (CMSA) Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, Çin ile Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi'nin (UNOOSA) veya Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) birlikte seçtiği çok sayıda uzay bilimi uygulama projesi planlandığı gibi uygulanıyor ve ilgili görev yükleri gelecek yıl Çin'in uzay istasyonunda olacak şekilde fırlatılacak.

CMSA Direktör Yardımcısı Ji Qiming, düzenlediği basın toplantısında, Çin'in deneyler yürütmek üzere diğer ülkelerden astronotları uzay istasyonunda memnuniyetle ağırlayacağını söyledi.

Ji, bilinmeyen evreni keşfetmenin ve uzay teknolojisi geliştirmenin insanlığın ortak yolu olduğunu ve uluslararası işbirliğinin uzay çalışmalarının gelişiminde genel eğilim haline geldiğini söyledi.

Çin'in, uzay istasyonunun geliştirilmesi ve inşası sırasında her zaman barışçıl kullanım, eşitlik, karşılıklı yarar ve ortak kalkınma ilkelerine bağlı kaldığını söyleyen Ji, birçok uzay ajansı ve uluslararası kuruluşla çeşitli alışverişler ve işbirlikleri yürüttüğünü söyledi.

Uzay istasyonunun uygulama ve geliştirme aşamasına girdikten sonra Çin'in, açıklık ve paylaşım geliştirme konseptine bağlı kalmaya devam edeceğini ve uzayın barışçıl kullanımına kendini adamış ülke ve bölgelerle daha derin ve pragmatik işbirliği yürüteceğini belirten Ji, bu sayede Çin'in uzay istasyonundaki bilimsel ve teknolojik başarılarının tüm insanlığın yararına olacağını söyledi.

Çok sayıda ülkenin Çin'in uzay istasyonunun uçuş görevlerine katılmak üzere astronotlarını gönderme teklifinde bulunduğunu söyleyen Ji, Çin'in öneriler üzerinde çalıştığını ve uluslararası astronotların eğitimi için ilgili hazırlıkları yürüttüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title