Haberler

Uluslararası Af Örgütü: "Türkiye'de Şiddet Atmosferi Var"

Uluslararası Af Örgütü, Hrant Dink'in İfade Özgürlüğü Konusundaki Önde Gelen Çalışmaları Dolayısıyla Hedef Olduğunu Savundu.

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye'de resmi yetkililerin muhalif seslere karşı açıklamalarının şiddete yol açan bir ortam oluşturduğunu savundu. UAÖ Gazeteci Hrant Dink'in ifade özgürlüğü konusundaki önde gelen çalışmaları dolayısıyla hedef olduğunu belirtti.

Uluslararası Af Örgütü'nden (Amnesty International) yapılan yazılı açıklamada Dink cinayeti kınandı. Dink'in Agos gazetesinin editörü olduğu ve Zaman gazetesine katkıda bulunduğu belirtilen açıklamada, "53 yaşındaki Hrant Dink, insan hakları eylemcileriyle, gazetecilerle ve siyasi yelpazenin her yerindeki aydınlarla birlikte değişik platformlarda görünen, evrensel insan haklarının tutkulu bir savunucusuydu" denildi. Dink'in Ermeni kimliği ve "1915 katliamlarının" Türk tarihindeki resmi versiyonu gibi kritik konuların açıkça tartışılmasından yana olduğunu anımsatan UAÖ, onun demokratikleşme ve insan hakları konusunda da birçok yazısı olduğunu kaydetti.

ŞİDDET ATMOSFERİ YARATILIYOR

UAÖ Avrupa ve Orta Asya Program Müdürü Nicola Duckworth, suikastle ilgili olarak "Türkiye'de hala ifade özgürlüğünü baskı altında tutan bir dizi sert yasa bulunmaktadır. Bu yasalar, hükümet yetkilileri tarafından yapılan ısrarlı resmi açıklamalar, devlet ve askeri yetkililerin kritik tartışmaları ve muhalif görüşleri kınamaları şiddet hareketlerinin ortaya çıkabileceği bir atmosfer yaratmaktadır" dedi.

Hrant Dink'in geçen yıl "Türklüğü aşağılamaktan" Ceza Yasası uyarınca aldığı cezanın ertelendiği anımsatılan açıklamada "UAÖ Türk yetkililerin her türlü hoşgörüsüzlüğü kınamaya, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm yurttaşlarının haklarını korumaya, geliştirmeye, ve Hrant Dink cinayetini derinlemesine ve tarafsız olarak gerçekleştirmeye, bulguları kamuoyuna açıklamaya ve failleri uluslararası adil yargılama standartlarına göre yargılamaya çağırmaktadır" denildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title