Haberler

Ülkemiz Sığınmacılara ve Mültecilere Yönelik Politikalarıyla Tüm Dünyaya Örnek Olmaktadır

Güncelleme:

Valimiz Mustafa Masatlı İl Göç Kurulu Toplantısına Başkanlık etti. Toplantıda Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin ve çeşitli kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarından temsilciler yer aldı.

Valimiz Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Ülkemiz Asya, Avrupa ve Afrika kıtlarının kesiştiği bir konumda olması sebebiyle, çeşitli nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan göçmenler yoğun olarak bu topraklara gelmektedir. Bu durumun bir diğer sebebi de Milletimizin inancımız ve geleneklerimizden gelen bir anlayışla mazlumlara, zor durumda kalanlara kucak açmasıdır.

Türkiye'nin mültecilere ve göçmenlere yaklaşımı tüm dünyaya da örnek olmaktadır. Kendilerini gelişmiş ve çağdaş olarak niteleyen ülkeler kendilerinden olmayan halklara insanlık dışı uygulamalar yapmakta ve hatta onları denizlerde ölüme terk etmektedir. Milletimiz ise tarih boyunca din, dil, ırk ve renk ayrımı yapmaksızın kendisine sığınan tüm insanlara yardım elini uzatmıştır.

Bizim anlayışımız 'Yaratılanı severim Yaratan'dan ötürü' anlayışıdır. Toplum olarak göçmenleri bahane ederek halkımızı provoke etmeye çalışanlara asla prim vermemeliyiz. Bugünde ülkelerinde yaşanan iç savaş, yoksulluk ve diğer sebeplerle vatanlarını terk eden 5 milyona yakın insana Devletimiz sahip çıkmaktadır.

Bu insanlar Ülkemizde sağlıktan, eğitime kadar çeşitli imkanlardan yararlanmaktadır. Göçmenlerin Ülkemize uyum sağlamları için de başta İçişleri Bakanlığımız ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü olmak üzere, çeşitli bakanlıklarımız tarafından birçok proje hayata geçirilmiştir. Bu vesileyle Ülkemizde ve dünyanın birçok yerindeki mazlum halklara sahip çıkan ve onların haklı davalarını tüm dünyaya duyurmak için mücadele eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyor, insanların vatanlarından ayrılmak zorunda olmadıkları ve savaşların yaşanmadığı bir dünya temenni ediyorum. "

Valimiz Mustafa Masatlı'nın konuşmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürü Bülent Sadal tarafından İlimizde ve Ülkemizde misafir edilen topluluklara yönelik düzenlenen uyum çalışmaları hakkında bir sunum yapıldı. Toplantı katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirmesiyle sona erdi.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Mustafa Masatlı Hasan Şahin Amasya Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title