Haberler

3. cemre ne zaman düşüyor? Üçüncü cemre toprağa düştü mü? 2022 cemreler ne zaman düşer?

Mart ayının başlamasıyla birlikte 2022'de cemre düşüş tarihleri araştırılan konular arasında yer aldı. Cemre toprağa ne zaman düşüyor sorusunun yanıtı çok merak ediliyor. Cemre havaya ne zaman düşer, suya ne zaman düşer, toprağa ne zaman düşer? Üçüncü cemre ne zaman nereye düşecek? 2022 Üçüncü cemrenin düşeceği tarih belli mi ne zaman düşer? 2022 cemreler ne zaman düşer? İşte üç cemrenin de düşüş günü ile ilgili bilgiler…

Cemre toprağa ne zaman düşüyor sorusunun yanıtı, toprağın ısınma zamanını merak eden vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. 2022 cemreler ne zaman düşer? Üçüncü cemre yılın başlarında açan ve bu nedenle bahar beklentisini artıran çiçekler arasında yer alıyor. İkinci cemre ne zaman nereye düşecek? 2022 3.cemrenin düşeceği tarih belli mi ne zaman düşer?

2022 CEMRE NE ZAMAN DÜŞER?

Kış aylarında çıkan ilk cemre çiçekleri renkleriyle gözler için bir zerafet bir heyecan uyandırır. Şubat ayından Mart ayına kadar olan çiçeklenme dönemi sık sık merak konusu haline gelir. Bilindiği üzere Ocak ve Şubat aylarında bir çok ülkede toprak çoğunlukla karla kaplıdır. Ama cemrelerin çıkması ile beyaz ihtişam bozuluyor. Kış aylarında, nergislerin ve Adonis çiçeklerinin sarı çiçekleri yukarı bakar.

CEMRE TOPRAĞA NE ZAMAN DÜŞÜYOR?

Halk takvimi ve inanışına göre, kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemrelerin düşmeye başlıyor. Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor. Üç tane olan cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşer.

2022 YILINDA CEMRE DÜŞME TARİHLERİ

Halk takvimi ve inanışına göre, kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemrelerin düşmeye başlıyor. Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor.

Üç tane olan cemrenin;

Birincisi havaya 19-20 Şubat,

İkincisi suya 26-27 Şubat

Üçüncüsü de 5-6 Mart toprağa düşer.

CEMRE HAKKINDA BİLGİ

"Ateş", "kor" anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. "cemre düşmesi", bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor.

"cemre düşmesi" hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title