Haberler

Türküm Türkçemi Seviyorum Yarışması Düzenlendi

Güncelleme:

Bilecik'te, Gölpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türküm Türkçemi Seviyorum yarışması düzenlendi.

Gölpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından

"Türk'üm Türkçe'mi Seviyorum" yarışması düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda, Türkçe'nin doğru ve düzgün kullanılması, atasözlerinin ve deyimlerin yer aldığı ortaöğretim kurumları arasında yapılan yarışmaya, Kaymakam Ömer Şahin, Belediye Başkan Vekili Ziyaettin Özyavuz, Emniyet Amiri Fatih Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yazıcı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vahit Arslan, yaptığı konuşmada, öğrenciler arasında Türkçe'nin doğru ve güzel kullanılması bilincini kazandırmak, gençler tarafından özentisiz ve yanlış kullanımına dikkat çekmek istediklerini kaydetti.

Güner Orbay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Güven Doğan'ın hazırladığı yarışmaya, Güner Orbay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 3, Şehit Kemal Ay Lisesi 4, Ticaret Meslek Lisesi 2 ve İmam Hatip Lisesi 1 projeyle katıldı. Sunumları hazırlayan gruplara Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri danışmanlık görevi yaptı.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu danışman öğretmenliğini Güven Doğan'ın yaptığı Güner Orbay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Türkan Ak, Özlem Çakmak, Zeynep Dal ve Duygu Kavsek grubu birinci, danışman öğretmenliğini Bahar Karagöz'ün yaptığı Şehit Kemal Ay Lisesi öğrencilerinden Ayhan Efe, Gülnur Çivi, Mehmet Batuhan ve Ömer Özok grubu ikinci ve danışman öğretmenliğini Haşim Burak Metin'in yaptığı Ercan Çavdar, Büşra Temel ve Kübra Nur Karagöz grubu üçüncü oldu. - BİLECİK

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Doğan Gölpazarı Bilecik Yerel Haberler

title