Haberler

Türkiye 2022 FIFA Dünya Kupası'na gitti mi, doğrudan mı gidecek? Türkiye Play-off mu oynayacak? Türkiye'nin gruptan 1. 2. ve 3. çıkma ihtimalleri!

Güncelleme:

2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri (UEFA), ile 2022 FIFA Dünya Kupasına katılacak 13 Avrupa takımı belirlenecektir. Elemelerde 55 takım 10 farklı gruba yerleştirilecek ve grup birincileri ile play-off sonunda 3 takım daha finallere katılım hakkı elde edecektir. Peki, Türkiye 2022 FIFA Dünya Kupası'na gitti mi, doğrudan mı gidecek? Play-off mu oynayacak? Türkiye'nin gruptan 1. 2. ve 3. çıkma ihtimalleri!

2022 FIFA DÜNYA KUPASI G GRUBU HANGİ TAKIM KAÇ PUANDA?

2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri grup maçlarında Türkiye G grubunda, 18 puanda ve 2. sırada yer alıyor. Milli takımımızın grubundaki takımlar ve sıralaması şöyle:

Hollanda : 20 puan

Türkiye : 18 puan

Norveç : 18 puan

Karadağ : 12 puan

Letonya : 6 puan

Cebelitarık : 0 puan

Bu duruma göre Milli takımımız grupta 2. sırada yer alıyor. Kalan maç sayısı ise 1'dir.

TÜRKİYE GRUPTA 1. SIRADA OLABİLİR Mİ? LİDER OLABİLİR MİYİZ?

Evet olabilir. Dediğimiz gibi Karadağ'ı yenersek ve Norveç de Hollanda'yı yenerse bu durumda grubu 1. sırada tamamlayıp doğrudan Dünya Kupasına katılmaya hak kazanacağız.

TÜRKİYE FIFA 2022 DÜNYA KUPASINA DOĞRUDAN GİDEBİLİR Mİ?

Eğer grubu lider tamamlarsak yani 1. bitirirsek dünya kupasına doğrudan gidebiliyoruz.

TÜRKİYE PLAY-OFF MU OYNAYACAK?

Eğer grubu 2. sırada tamamlarsak play off oynayacağız. Maalesef 3. sırada bitirenler turnuvadan elenmiş olacaklar.

Türkiye 2022 FIFA Dünya Kupası'na gitti mi, doğrudan mı gidecek? Türkiye Play-off mu oynayacak? Türkiye'nin gruptan 1. 2. ve 3. çıkma ihtimalleri!

TÜRKİYE GRUPTAN ÇIKAR MI? NASIL ÇIKAR?

Yeni bir haberler.com analiz haberimizle karışınızdayız. Bugün gerçekten çok büyük gün. Çünkü A Milli takımımız bugün grubu 1. sırada bitirebilir ve doğrudan 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanabilir. Peki, Türkiye gruptan nasıl çıkar? Milli takımımız kaçıncı olur? 1. sırada bitirebilir mi? İşte tüm olasılıkları sizler için hazırladık:

Türkiye gruptan nasıl çıkar tüm ihtimaller ve olasılıklar:

3 takım olduğu için olasılıkları 3 farklı ihtimal üzerine hesaplayalım. Toplamda 9 durum olmuş oluyor. Yani toplam 9 ihtimal mevcuttur.

1-) Türkiye Karadağ'ı yenerse:

1. durum: Eğer Hollanda Norveç'i yenerse bu durumda biz Karadağ'ı yensek bile grupta 2. sırada oluruz. Hollanda 23 puan ve biz 21 puana ulaşmış oluruz.

2. durum: Eğer Hollanda Norveç'e yenilirse bu durumda A Milli Takımımız Karadağ'ı yenerse grubu 1. sırada tamamlayacaktır. Çünkü yeni puan durumu şöyle olacak:

Türkiye : 21 puan

Norveç : 21 puan

Hollanda : 20 puan

Bu durumda Türkiye ve Norveç puanları eşitlenecek. Türkiye genel averajda Norveç'ten yukarıda olduğu için grubu ilk sırada tamamlayacak. Ama burada şöyle bir durum var. Bizim averajımız Norveç'ten +1 gol fazladır. Haliyle eğer biz Karadağ'ı 1 farkla yenersek ve Norveç de Hollanda'yı 3 farkla yenerse onlar 1. sırada olmuş olacak. Yani bizim işi garantiye almamız için Karadağ'ı farklı şekilde yenmemiz gerekecek. Ayrıca eğer Norveç ve Türkiye averajları eşit olursa bu durumda atılan gole bakılacak. Atılan golde ise Türkiye'nin üstünlüğü bulunuyor.

3. durum: Eğer Hollanda ve Norveç berabere kalırsa biz de Karadağ'ı yenersek bu durumda yine grupta 2. olacağız. Hollanda ve Türkiye puanları 21 olacak fakat averajda Hollanda bizden yukarıda. Haliyle grubu 2. bitireceğiz.

2-) Türkiye Karadağ ile berabere kalırsa:

4. durum: Eğer Hollanda Norveç'i yenerse biz de Karadağ ile berabere kalırsak bu durumda 19 puanla grubu 2. sırada bitireceğiz.

5. durum: Eğer Hollanda Norveç'e yenilirse biz de Karadağ ile berabere kalırsak o zaman yeni puan durumu şöyle olur:

Norveç : 21 puan

Hollanda : 20 puan

Türkiye : 19 puan

Bu şekilde olursa da grubu 3. sırada bitireceğiz ve playoff'lara kalamayacağız. Yani elenmiş oluruz.

6. durum: Eğer Hollanda Norveç ile berabere kalırsa biz Karadağ ile berabere kalırsak bu durumda 19 puanla grubu 2. sırada bitirmiş olacağız ve playoff'a katılacağız.

3-) Türkiye Karadağ'a yenilirse:

7. durum: Eğer Hollanda Norveç'i yenerse biz de Karadağ'a yenilirsek bu durumda Norveç ile 18 puanla 2. veya 3. sırada olacağız. Şöyle ki eğer aynı gol farkı ile yenilirsek averaj farkı ile biz yine grupta 2. sırada oluruz. Fakat biz Karadağ'dan fazla gol yersek bu durumda averaj farkı ile Norveç önümüze geçebilir.

8. durum: Eğer Hollanda Norveç'e yenilirse biz de Karadağ'a yenilirsek bu taktirde yeni G grubu puan durumu şöyle olur:

Norveç : 21 puan

Hollanda : 20 puan

Türkiye : 18 puan

Yani grubu 3. sırada tamamlamış oluruz. Bu durumda elenmiş oluruz.

9. durum: Eğer Hollanda Norveç ile berabere kalırsa bu durumda biz de Karadağ'a yenilirsek o zaman grubu 3. sırada tamamlarız. Hollanda 1. sırada ve Norveç 2. sırada olmuş olur.

Kısacası bizim gruptan 1. çıkmamız için Karadağ'ı farklı bir şekilde yenmemiz gerekecek ve Norveç'in de Hollanda'yı yenmesini bekleyeceğiz.

Anlattığımız durumlardan eğer 2. durum gerçekleşirse o zaman grubu lider tamamlamış oluruz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

A Milli Futbol Takımı Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title