Haberler

Türk, Sırp, İtalyan ve Çinli sanatçılar evlerinden konser verdi

Güncelleme:

Türk, Sırp, İtalyan ve Çinli sanatçılar evlerinden konser verdi Türk, Sırp, İtalyan ve Çinli orkestra ve koro sanatçıları, "Uzak Ama Birlikte" projesi kapsamında internet üzerinden evlerinden katılarak konser verdi.

Türk, Sırp, İtalyan ve Çinli sanatçılar evlerinden konser verdi

ANKARA - Türk, Sırp, İtalyan ve Çinli orkestra ve koro sanatçıları, "Uzak Ama Birlikte" projesi kapsamında internet üzerinden evlerinden katılarak konser verdi.

Korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle başlatılan "Uzak Ama Birlikte" projesi kapsamında internet üzerinden evlerinden katılarak konser verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, konserin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Konser, 'Pandemi Boyunca Dostluk' ve 'DistanTogether (Uzak Ama Birlikte)' sloganlarıyla yayımlanırken, evden yayımlanan konsere Türkiye'den Samsun Devlet Opera ve Balesi, Sırbistan Ulusal Operası ve Çinli sanatçılardan oluşan koroya, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, İtalya'dan Benevento Filarmoni Orkestrası ve Sırbistan Ulusal Operası Orkestrası eşlik etti.

Konserin orkestra şefliğini, Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde orkestra şefliğine yapan İtalyan Şef Andrea Solinas yaptı.

Konser, Ludwig van Beethoven'ın 9. Senfonisinin Joy to Ode (Neşeye Övgü) bölümünden 3 dakikalık bir kesit ile sonlandırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title