Haberler

Türk Dünyası Vakfı Faaliyet Raporları İncelendi

Türk Dünyası Vakfı faaliyet raporları incelendi AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı; " Eskişehir, eğitim başkenti olmaya inşallah devam edecek"ESKİŞEHİR - Türk Dünyası Vakfı 2017-2018 Yıllık Faaliyet Genel Kurul Toplantısı, AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli...

Türk Dünyası Vakfı faaliyet raporları incelendi

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ;

" Eskişehir, eğitim başkenti olmaya inşallah devam edecek"

ESKİŞEHİR - Türk Dünyası Vakfı 2017-2018 Yıllık Faaliyet Genel Kurul Toplantısı, AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Nabi Avcı'nın katılımı ile Eskişehir'de düzenlendi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte Türk Dünyası Vakfı'nın 2017 - 2018 yılı faaliyetleri incelendi. AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Nabi Avcı'nın konuşmasıyla başlayan etkinlik, ardından faaliyet raporlarının okunması ile devam etti. Etkinlikteki konuşmasında vakfın çalışmaları ile ilgili bilgi veren Nabi Avcı, "Vakfımız sizlerin de katkılarıyla bugüne kadar pek çok güzel işe imza attı. Özellikle kültür başkentliği sürecinde Eskişehir'de gerek somut, gerek somut olmayan pek çok eserin ihyasına, inşasına vesile oldu. Ben o dönemde görev yapan Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'na, ajansın yönetim kuruluna, o dönem Eskişehir Valisi olan Güngör Azim Tuna beyefendi olmak üzere bütün oda başkanlarımıza, rektörlerimize, belediye başkanlarımıza o dönemdeki gayretleri hizmetleri için çok teşekkür ediyorum. Daha sonra ajansın faaliyet süresi yasal olarak sona erdikten sonra yarım kalan işleri tamamlamak ve bu hizmetlere yenilerini ilave etmek üzere bildiğiniz gibi vakfımızı birlikte kurduk. Vakfımızda bugün, ajans döneminden devredilmiş olan işlerin tamamlanması için gayret gösterdi. Onlar tamamlandı. Bir kısmına da yeni başlandı. Onlar da çok şükür gayet güzel devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki dönem ve sonrası, 2019 eğitim başkentliğimizin başlangıç yılıdır"

Eskişehir'in kültür başkentliğinin yanı sıra eğitim başkenti olma yolundaki süreci de değerlendiren AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Bu arada tabii 24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Eskişehir'de Vilayet Meydanındaki mitinginde Cumhurbaşkanımız bir müjde verdi. O da 2019 yılında Eskişehir'i Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan edileceğini ve eğitim başkentliği sürecini de tıpkı kültür başkentliği sürecinde olduğu gibi, o süreçte kazandığı tecrübeleri de işin içine katarak, Türk Dünyası Vakfı tarafından yürütüleceğini özellikle vurguladı. Dolayısıyla önümüzdeki dönem ve sonrası, bu sadece 2019 eğitim başkentliğimizin başlangıç yılıdır. 1 yılda tamamlanıp bitecek ve sonra rafa kaldırılacak bir süreç değil. Eskişehir Eğitim başkenti olmaya inşallah devam edecek. Eskişehir bunu çoktan hak etmişti. Geçtiğimiz yıl içerisinde bir üniversitemizi daha Eskişehir'e kazandırarak, eğitim başkentliği sürecine ayrıca bir boyutu da eklemiştik. Ben genel kurulumuzun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bu arada bir güzel haber daha var. Güngör Azim Tuna kardeşim öncülüğünde Türk Dünyası Çocuk Vakfı da ayrıca kuruldu. Bu kardeş vakfa da başarılar diliyorum" şeklinde konuşarak konuşmasına son verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Milletvekili Nabi Avcı Eskişehir Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title