Haberler

TRT'nin Kürtçe Kanalı TRT 6 Yayına Başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT 6'nın Kürtçe Yayına Başlamasına İlişkin "TRT 6 Kürtçe Yayınlarında İnanıyorum Ki Milletimiz İçin Birlik Bütünlük Kardeşlik Mesajları Taşıyacaktır." Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT 6'nın Kürtçe yayına başlamasına ilişkin "TRT 6 Kürtçe yayınlarında inanıyorum ki milletimiz için birlik bütünlük kardeşlik mesajları taşıyacaktır. Demokrasinin özgür sesi olarak insani değerleri yüceltecek barış ve huzur besleyecek ayrımcı dışlayıcı değil birleştirici olacaktır" dedi. Başbakan Erdoğan, Kürtçe seslendirmeli Türkçe alt yazılı konuşmasında ayrıca, birleştirici bağların başında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı geldiğini belirterek "Bizi birbirimizi bağlayan değerlerimiz ırk ya da kan bağından çok daha üstün çok daha sağlam bir bağdır. Onun için farklılıklarımızdan korkmaya gerek yok" dedi.

TRT Arı Stüdyoları'ndan sanatçı Rojin'in konserinin canlı yayınlanması ile yayın hayatına başlayan TRT 6'da, Başbakan Erdoğan sinevizyondan izleyicilere seslendi. Başbakan Erdoğan'ın mesajı Türkçe altyazı, Kürtçe seslendirmeli olarak izleyicilere ulaştırıldı. Başbakan Erdoğan mesajında, TRT 6'nın Kürtçe yayınına başlamasını çok önemli bir açılım olarak gördüğünü ve bunun birlik ve bütünlüğü güçlendirecek demokrasiyi derinleştirecek bir adım olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, bütün vatandaşların eşit hak ve hürriyetlere sahip olduğunu kaydetti. Demokrasi dairesinin geniş olduğun ve bu dairede herkese kendini ifade etme hakkı imkanı bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, Kürtçe yayının da bunun en güzel örneklerinden birisi olduğunu söyledi. TRT'nin Kürtçe yayınının, Kürt kökenli vatandaşların aidiyet bağlarını daha da güçlendireceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Etnik kökenimiz yaşam biçimimiz farklı olabilir. Ama unutmamamız gereken bir şey var. Bizi birleştiren çok güçlü ortak değerlerimiz var. Bunların başında da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı gelir. Bizi birbirimizi bağlayan değerlerimiz ırk ya da kan bağından çok daha üstün çok daha sağlam bir bağdır. Onun için farklılıklarımızdan korkmaya gerek yok. Ortak bağlarımız daha çoktur daha sağlamdır" dedi.

-ERDOĞAN'DAN KÜRTÇE HAYIRLI OLSUN: ""TRT ŞEŞ BI HEYR BE"-

Farklılıkları zenginlik olarak görmek ve yaşamanın uzaklaştırmak yerine daha da yakınlaştıracağını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizi bölmez daha da birleştirir birbirimize daha çok bağlar. Bizi zayıflatmaz daha da güçlendirir. Bölücü ayrımcı, dışlayıcı, ırkçılık tehlikesine karşı milletimizin bütün fertleri olarak birbirimizi daha iyi tanımaya ve anlamaya çalışalım ve daha sık kucaklaşalım. Refah ve özgürlüğün düşmanı olan terör ve şiddete karşı demokrasiye daha çok sahip çıkalım. Dil bir zarftır, bir iletişim aracıdır ve bu zarf da önemlidir; ama asıl önemli olan içinde taşıdığı mesajdır. TRT 6 Kürtçe yayınlarında inanıyorum ki milletimiz için birlik bütünlük kardeşlik mesajları taşıyacaktır. Demokrasinin özgür sesi olarak insani değerleri yüceltecek barış ve huzur besleyecek ayrımcı dışlayıcı değil birleştirici olacaktır. Demokrasimizin gelişmesine derinleşmesine katkıda bulunacaktır. Milletimizin değerlerine saygılı bir aile kanalı olarak gerek kültür, sanat müzik ve eğlence programları film ve belgeseller gerekse haber ve tartışma programları ile kadın erkek her yaştan vatandaşımıza hitap etmesini çok önemli buluyorum. Şimdilik Kurmancı ile başlayıp daha sonra Zazaca lehçelerinde de yayın yapacak. Ayrıca 2009'da TRT, Arapça ve Farsça yayın yapan kanallarını da hayata geçirecek. TRT'nin sadece kendi vatandaşlarımıza değil komşu ülkelerdeki Arapça, Farsça televizyon izleyicilerine de seslenecek olması Türkiye'nin bölgemizdeki nüfusu ve cazibesini artıracaktır. Barış ve istikrar için göstereceğimiz çabalara aktif dış politikamızı ciddi bir şekilde etkileyecektir. Son olarak büyük bir memnuniyetle diliyorum ki çok dilli TRT yayınları büyük bir devlet ve kendine güvenen bir millet olarak bize demokrasimize yakışmıştır. Çok uzun yıllar sürecek yayın hayatında başarılar diliyorum. TRT Şeş Bı heyr be." (ANKA)(SON)

(DNZ/TT/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title