Haberler

Tan,"ırak Makamları, Pkk'ya Karşı Alacakları Tedbirleri Bildirdiler"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Irak Makamlarının, Pkk'nın Faaliyetlerinin Durdurulmasına İlişkin Almayı Öngördüğü Tedbirler Hakkında Bilgi Verdiğini Bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Namık Tan, Irak makamlarının, PKK`nın faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin almayı öngördüğü tedbirler hakkında bilgi verdiğini bildirdi.

Basın toplantısı düzenleyen Tan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, ¨Bazı Irak liderleri terör örgütü PKK`ya silahı bırakın dediler. Resmi bilgi veya somut gelişme var mı?¨ sorusuna karşılık Tan,¨PKK terörü ile ilgili yapılan çalışmalar hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin en öncelikli görevlerinden bir tanesidir. Terörle Mücadele Kurulu etkili çalışmalar yürütmektedir. Burada alınan kararlar çerçevesinde bu konu Irak ve ABD nezlinde yakından takip edilmektedir. PKK`nın Irak`taki faaliyetlerine ilişkin rahatsızlığımızı her vesile ile Irak`taki yetkililere ilettik. Irak makamları, son dönemde PKK`nın faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin almayı öngördüğü tedbirler hakkında bilgi verdiler. Bu tedbirlerin en kısa zamanda sonuç vermesini bekliyoruz.Bizde bunun etkin takipcisi olacağız. PKK ile ilgili olarak güvenlik güçlerimizin gayet etkin çalışmaları vardır. Bu mücadele sürecektir ve neticede PKK örgütü mutlaka yenilecektir. Biz de bunu somut olarak çok yakında göreceğiz.¨dedi.

Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani`nin açıklamaları hakkında bir bilgisi olmadığınız söyleyen Tan,¨ABD ve Irak ile birlikte yürüttüğümüz üçlü mekanizmadan bilgi sahibisiniz. Bu toplantıların ilerde yapılması söz konusu ancak zamanı belirlenemedi.Biz bu toplantılarda somut ilerlemeler kaydedilmesi ve alt yapısının iyi hazırlanması gerektiği düşüncesindeyiz¨diye konuştu.

Tan, PKK ile mücadele için hazırlanan planların basın ile paylaşılamayacağını belirterek,¨Bunlar belli gizlilik içerisinde yürütülen faaliyetlerdir.¨ ifadesini kullandı.

-BERHAM SALİH ZİYARET-

Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih`in Türkiye`ye resmi bir ziyaretinin söz konusu olmadığını söyleyen Namık Tan,¨Buraya Kuzey Irak`taki gruplardan herhangi bir grubun temsilcisi gelmemektedir. Gelmesi de planlanmamaktadır. Ancak bunlar Türkiye ile ilişkili olan insanlardır. Türkiye`ye girip çıkabilirler. Bunların doğal karşılanması gerekir. Ancak hiçbir resmi planlama yoktur. Avrupa`ya giden Berham Salih 2 saatliğine Türkiye`de dün uğramıştır.¨ diye konuştu.

Tan, ¨ABD ve Irak tarafından gelen somut bilgiler var mı?¨ sorusuna ise,¨Tabii ki ilgili taraflarla yakın görüşmelerimiz sürmektedir. Onlarla temas halindeyiz. Elbette ki bilgiye dayanarak konuşuyoruz.¨ dedi.

PKK ile mücadelenin siyah ile beyaz şeklinde görülmemesi gerektiğini söyleyen Tan, zaman içerisinde güçlenen işbirliği çerçevesinde somut sonuçlar çıkabileceğini belirtti.

-ORTADOĞU-

İsrail`in Lübnan`a yönelik operasyonlarının bir an önce durmasını beklediklerini söyleyen Tan,¨Bu sorunun bir an önce ateşkesin sağlanması sureti ile çözüm yolunda ilerlemeye başlanması Türkiye`nin öncelikli konularındandır. Her geçen gün çok büyük acılar çekilmektedir. Herkesin gönlünde derin izler bırakmakta, düşmanlıklar artmaktadır.¨dedi.

Tan, hükümetten herhangi bir kimsenin bölgeye gitmeyi şu aşamada düşünmediğini söyledi.

-KIBRIS-

¨Fransa`nın Güney Kıbrıs`ta askeri üs kurma girişimi var mı?¨ şeklindeki soruya ise, Tan, ¨Bu geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Rum basınında yer alan bir iddiaydı. Bunu yakından takip etmekteyiz. Rum yönetimi herhangi bir konuda adanın tümünü kapsayan taahhütlerde bulunamaz. İlgili tüm tarafların konunun hassasiyetini göz önünde bulundurarak hareket edeceğini umuyoruz.¨şeklinde konuştu.

-BAŞBAKAN- GÜL SOĞUKLUĞU-

Tan, bir gazete de yer alan ¨Başbakan ile Gül arasında Zapsu soğukluğu¨ haberinin de gerçeği yansıtmadığını belirterek,¨Bunların hepsi masa başında yazılmış hayal mahsulü haberlerdir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title