Haberler

Taksim Cami'sine nasıl gidilir? Taksim Cami özellikleri neler, nasıl gidilir? Taksim Cami nerede?

Güncelleme:

2017 yılında temeli atılan Taksim cami Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşti. çinde 2 bin 250 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Taksim Camii aynı sanatın da merkez sayılacak. Camide otopark, sergi alanı, konferans salonu aş evi ve Dijital İslam Kütüphanesi de yer almaktadır. Taksim Cami özellikleri neler? Taksim Camiye nasıl gidilir? Taksim Cami nerede? Taksim Cami'sine nasıl gidilir?

2017 yılında temeli atılan Taksim cami Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşti. çinde 2 bin 250 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Taksim Camii aynı sanatın da merkez sayılacak. Camide otopark, sergi alanı, konferans salonu aş evi ve Dijital İslam Kütüphanesi de yer almaktadır. Taksim Cami özellikleri neler? Taksim Camiye nasıl gidilir? Taksim Cami nerede? Taksim Cami'sine nasıl gidilir? İşte detaylar haberimzide...

TAKSİM CAMİ'SİNE NASIL GİDİLİR?

İstanbul, Taksim'de meydanda yer alan camiye farklı ulaşım araçları ile ulaşılabilir. Meydana çıkan metro seçeneği, deniz ulaşımı ile Eminönü'ne geçerek oradan otobüsle Taksim'e giderek camiye ulaşılabiliyor. Ayrıca birçok ilçeden Taksim'e giden otobüs hatları da yine bu camiye ulaşım tercihleri arasında bulunuyor.

TAKSİM CAMİ ÖZELLİKLERİ

2 bin 482 metrekare arsa üzerine yaklaşık 16 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip caminin inşaatı top-down inşaat yöntemiyle yapıldı. Caminin zemin üstü yüksekliği yaklaşık 21 metre. Çapı 28 metre olan ana kubbenin yüksekliği ise 9 metre.

Uzunlukları 61 metre olan iki minare ise taşlama. Caminin hat yazıları Hattat Davut Bektaş ve Nakkaş Adem Turan'a ait. Ana mekan kubbe göbek yazısında Fatiha, ana mekan kubbe kasnağında Al-i İmran suresi, ana mekan orta kuşak yazısında Bakara suresinin 285 ve 286. ayetleri ile Haşr suresinin 20-24. ayetleri yer alıyor.

Camiyi 12 metre çapında, yaklaşık 20 metre boyunda 60 ışıklı avize aydınlatacak. Ana girişiyle birlikte toplamda 4 girişi bulunan caminin ana girişi kapısı çelik olarak yapıldı. Ana kapı 7 metre boyunda, 3 metre 10 santimetre eninde.Caminin 3 katlı otoparkı ise 165 araç kapasitesine sahip.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Taksim Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title