Haberler

Sürpriz Kararla Emekliliğini İsteyen Paşa Konuştu

Sürpriz Şekilde, Kocaeli Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı Görevinden Emekliye Ayrılan Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, Neden Böyle Bir Karar Aldığını Anlattı.

Yasemin Güneri- Kocaeli Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın'ın, sürpriz bir şekilde görevinden ayrılarak emekli olması gündeme bomba gibi düştü. Korgeneral Yalçın, emekli olmasının ardından farklı yorumlar yapılmasına tepki göstererek, "Ailemin kararıyla yeni bir hayat tarzı seçtim. Aileme daha fazla vakit ayırmak için emekli oldum" dedi.

ANKA'ya konuşan emekli Korgeneral Yalçın, emekliye ayrılma isteğinin uzun zamandır aklında olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kendimize yeni bir yaşam tarzı seçtik. Uzun zamandır aklımda olan bir şeydi. Torunlarımla ve çocuklarımla yaşayacağım. Kendi isteğimle, ailemin kararıyla kendime yeni bir hayat tarzı seçtim. Bir torunum var, biri daha geliyor. Ailecek aldığımız bir karar oldu. 60 yaşına gelmiş birinin emekli olması şaşılacak bir durum değil"

Emekli olduktan sonra kitap yazmayacağını ve televizyonlara da çıkmayacağını belirten Yalçın, sakin bir emeklilik süreci geçirmek istediğini kaydetti. Emekli Korgeneral Yalçın, bir sahil kentine yerleşip ailesiyle birlikte zaman geçirmeyi planladığını da kaydetti.

-3 OCAK TARİHİNDE EMEKLİLİK DİLEKÇESİNİ VERMİŞ

Emekli Korgeneral Yalçın'ın, emekli olmaya karar verdikten sonra yeni yılın ilk haftası olan 3 Şubat tarihinde emeklilik dilekçesini verdiği öğrenildi. Korgeneral Yalçın, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında geçit töreninde bir grup öğrencinin önlerinden kara çarşaf ve fesle geçmelerine tepki göstermesiyle gündeme gelmişti.

Ağustos ayındaki Yüksek Askeri ŞÃ»ra'da orgeneralliğe terfisi için durumu görüşülen, ancak korgeneral rütbesindeki bekleme süresi 1 yıl uzatılan Yalçın, daha önce Genelkurmay Harekat Başkanlığı görevinde bulunmuştu. (ANKA)

(YG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title