Haberler

Son seçimleri bilen ORC'nin yeni anketinde AK Parti ile CHP arasındaki fark 3 puana düştü

Güncelleme:

Son seçimlerde en doğru tahminde bulunan ORC Araştırma, temmuz ayı anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Ankete göre, AK Parti yüzde 27.1 oy ile ilk sırada yer alırken CHP yüzde 24'te kaldı. Üçüncü sırada ise İYİ Parti, yüzde 22.1 oy oranı ile kendisine yer buldu. Böylelikle, AK Parti ile CHP arasındaki puan farkı 3 olarak ölçülürken, CHP ile İYİ Parti arasındaki fark ise 2 puan olarak kaydedildi.

ORC Araştırma, vatandaşlara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti. Temmuz ayında hazırlandığı belirtilen anketten çıkan sonuçlar dikkat çekti.

AK PARTİ BİRİNCİ, CHP İKİNCİ OLDU

Ankete göre, AK Parti yüzde 27.1 ile en çok oy alan siyasi parti oldu. Ancak, muhalefet partisi ile arasındaki farkı açamadı. AK Parti'nın arkasında ikinci sırada yer alan Cumhuriyet Halk Partisi, yüzde 24 oy topladı. CHP, bu oranla AK Parti'nin yalnızca 3 puan gerisinde kaldı.

İYİ PARTİ YÜZDE 20'NİN ÜSTÜNDE

Anketin en dikkat çeken partisi ise İYİ Parti oldu. İYİ Parti ankette yüzde 20'yi de geçerek yüzde 22.1 oy aldı. İYİ Parti bu sonuçla birlikte CHP ile arasındaki farkı 2 puana indirmeyi başardı.

HDP, MHP'Yİ GERİDE BIRAKTI

Gelecek seçimlerde HDP'ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 7.6 olarak ölçüldü. Cumhur İttifakı'nın ortağı ise HDP'nin gerisinde kalarak yüzde 7 oranında ay aldı.

DEVA VE GELECEK PARTİSİ YÜZDE 2'Yİ GÖRDÜ

AK Parti'den ayrılarak yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partileri yüzde 2 bandını yakaladı. Ankette, DEVA Partisi'nin oy oranı yüzde 2.2 olarak ölçülürken Gelecek Partisi'nin oranı yüzde 2 olarak kayıtlara geçti.

SARIGÜL'ÜN PARTİSİ YÜZDE 2'YE YAKLAŞTI

Öte yandan, Mustafa Sarıgül'ün kurduğu Türkiye Değişim Partisi, yüzde 1.8 oranında oy olarak BBP, BTP ve Saadet Partisi'ni geride bırakmayı başardı.

İşte ORC Araştırma tarafından yapılan anketin sonuçları:

Son seçimi doğru bilen ORC'den siyasette taşları yerinden oynatacak anket

Kaynak: Haberler.com / Politika

Gelecek Partisi Deva Partisi İYİ Parti AK Parti MHP Haberler

500

Yorumlar (21)

oguz:

anketler bana yön veremez tarafsız olduguna inanmıyorum bir oyum var onu da akp ye vermeyecegin kesin

96
58
yanıtYanıtla
Idris Bozkurt:

Bu anket 6 1 masanın anketidir

64
69
yanıtYanıtla
Idris Bozkurt:

Bu anketlerin hiç bir inandırıcılığı yok bence. Seçim gününde her şey beli olur...?

77
33
yanıtYanıtla
Yunus Deliorman :

CHP genel merkezinde yapılmış anket :-)))

21
32
yanıtYanıtla
Oguz Turker:

Akpnin hala yüzde 27 oy alması inanılır gibi değil. Erdoğan 4 yıldan beri insanlara 6 ay sonra ekonomi düzelecek diyor ve insanlarımızda ne yazıkki buna inanıyor.

35
17
yanıtYanıtla
Tolga TAYHOŞ:

sonuçlar buna yakın çıkacak zaten, markete 200 lirayla giriyorsun 2 poşetle çıkamıyorsun. tavuk boğazlar gibi çöktünüz bu milletin boğazına, millette sandıkta size çökecek merak etmeyin...

30
18
yanıtYanıtla
Oruç Can:

100 yıldır seçmeni ni böyle konsolide eden bir ideolojik yapı ancak güzel ülkemde olur. Neyse reisin balkon konuşmasına kadar hayal kurmak sizinde hakkınız ??

20
26
yanıtYanıtla
Ergün Çanak:

Herhalde bu anketi iyi parti genel merkezinde yapmışlar boşuna şişirmeyin bu millet kime vereceğini gayet bilir algıyla bir sonuç alamazsınız

21
20
yanıtYanıtla
Adana001 Merkez:

Görüyorum ki bugün seçim olsa, millet ittifakı %50 1 ve umarım bu denge asla bozulmaz. Ben partili değilim ama değişim her zaman iyidir.

20
19
yanıtYanıtla
Alo Alo:

Hdp nin oyu en az 15 17 arası

12
23
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title