Haberler

Selin mağdur ettiği roman vatandaşlar prefabrik konutlarına kavuştu

Güncelleme:

Selin mağdur ettiği roman vatandaşlar prefabrik konutlarına kavuştuMUĞLA Muğla'nın Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde Ocak ayında yaşanan şiddetli yağışlarda yaşadıkları çadırlar kullanılmaz hale gelen Roman vatandaşlar için AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan'ın girişimleri...

Selin mağdur ettiği roman vatandaşlar prefabrik konutlarına kavuştu

MUĞLA Muğla'nın Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde Ocak ayında yaşanan şiddetli yağışlarda yaşadıkları çadırlar kullanılmaz hale gelen Roman vatandaşlar için AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan'ın girişimleri sonrasında yaptırılan 6 prefabrik konut, selin mağdur ettiği vatandaşlara teslim edildi.

Ortaca'da şiddetli yağışlarda yaşadıkları çadırlar kullanılmaz hale gelen Roman vatandaşlar için AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan'ın girişimleri sonrasında yaptırılan 6 prefabrik konut selin mağdur ettiği vatandaşlara teslim edildi. Yerbelen Mahallesi'nde yaşadıkları çadırlar kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için Muğla Valiliğinin Koordinasyonunda Muğla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 45 günde yaptırılan 54 metrekare, 2+1 şeklindeki 6 prefabrik konut için anahtar teslim töreni düzenlendi.

Törende konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, bölgede yaşanan sel sonrasında Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ile Yerbelen Mahallesinde yaşayan Roman vatandaşları ziyaret ettiklerini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Sizlere ve Ortacalı hemşerilerime Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız ile yaptığımız toplantıda Muğla'mızı konuştuk. Cumhurbaşkanımız sizleri çok seviyor. Bizler de sizi çok seviyoruz. AK Parti olarak Roman Strateji Belgesi çerçevesinde Roman vatandaşlarımıza eğitim, sağlık, barınma ve sosyal destek anlamında her türlü desteği veriyoruz. Türkiye olarak 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kabul ettik. Gününüzü şimdiden kutluyoruz. Yaşanan sel sonrasında selden mağdur olan vatandaşlarımız otelde misafir edildiler. Su basan çadırları ziyaretimizde vatandaşlarımızın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgileri hepimizi duygulandırmıştı. Vatandaşlarımızın yanında Muğla Valimiz Orhan Tavlı'yı arayarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için girişimlerde bulunmuştuk. Valimiz devletin şefkatini gösterdi ve bugün anahtarlarının teslim edeceğimiz konutların 45 gün gibi kısa bir zamanda yapılmasını sağladı. Valimizin şahsında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. AK Parti iktidarları döneminde hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. Sel sonrasında çadırlarında ziyaret ettiğimiz Roman vatandaşlarımıza sizleri mağdur etmeyeceğiz demiştim. Bugün verdiğimiz sözü tutmanın mutluğunu yaşıyorum. Bugün anahtarlarını teslim ettiğimiz konutların içinde açık mutfak, salon, yatak odası ve çocuk odaları bulunuyor. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin."

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ise, "Bu süreçteki destekleri için Cumhurbaşkanımıza, Valimize ve AK Parti Muğla Milletvekilimiz Yelda hanıma teşekkür ediyorum. Belediye olarak her zaman Roman vatandaşlarımızın yanındayız" dedi. Anahtar teslim töreni esnasında Muğla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilen hediyeleri Gökcan ve Uzundemir vatandaşlara takdim etti. Anahtar teslimin ardından sel mağduru vatandaşlarla birlikte konutlar gezildi. Törene, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ak Parti İlçe Başkanı Hakan Fevzi İlhan katıldı.

Konutları teslim alan Roman vatandaşlar ise memnuniyetlerini ifade ederek, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title