Haberler

Kış Tedbirlerimizi Aldık, Karın Yağmasını Arzu Ediyoruz

Güncelleme:

Sivas Valisi Salih Ayhan kış tedbirleri kapsamında Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü 161. Şube Şefliği ile Sivas İl Özel İdaresi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünü ziyaret ederek mevsime yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sivas Valisi Salih Ayhan kış tedbirleri kapsamında Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü 161. Şube Şefliği ile Sivas İl Özel İdaresi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünü ziyaret ederek mevsime yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlk Ziyaret Karayollarına

Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Horuz'dan kış tedbirlerine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Ayhan, karın bereket olduğunu belirterek "Koordinasyonla vatandaşlarımızın kış dönemindeki ulaşımını sağlıklı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Biz karla mücadele etmiyor, kışa yönelik tedbirler alıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı ulaşım yapmasını arzu ediyoruz. Karın yağmasını da arzu ediyoruz. Kar berekettir, rahmettir, güzelliktir. Kainattaki kirlilikleri pislikleri de kapatır temizler. Onun için bir an önce karın gelmesi için dua ediyoruz. Rabbim bereketini inşallah eksik etmez" dedi.

İlimizde kışa yönelik tedbirlerin alındığını anımsatan Vali Salih Ayhan, "Yolların ulaşıma açılması, sağlıklı bir şekilde ulaşımın sağlanması konusunda kurumlarımız tecrübeli. Karayolları tecrübeli İl Özel İdaresi tecrübeli, Sivas Belediyesi tecrübeli. Geçmiş bir birikimi var ve iyi bir şekilde de koordine oluyorlar. Kar yağdığı zaman hangi kurum nerde aksiyon alacağını çok iyi biliyor. Kırsalda önceliğimiz sağlık, eğitim ve yoğunlukta kullanılan yollardır. Sivas ilinde 4 şubemiz var. Bizde vatandaşlarımızın bir an önce yolunu açmak için de sabırsızlıkla bekliyoruz. 376 makine 440 personel ile Karayolları kışa hazır. İnşallah bugünden itibaren de karı bekliyoruz. Bol bol kar yağmasını arzu ediyoruz. " dedi.

İl Özel İdaresi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğüne Ziyaret

Sivas Valisi Salih Ayhan daha sonra Sivas İl Özel İdaresi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünü ziyaret ederek, kış tedbirlerine yönelik yapılan hazırlıklar hakkında Genel Sekreter Kadir Algın'dan bilgi aldı. Ziyarette AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci ile AFAD personeli de hazır bulundu.

"Ulaşımı 7/24 Kolaylaştıracağız"

Vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı ulaşımı için İl Özel İdaresi ekiplerinin 93 araç ve 136 personel ile yollarda olacağını vurgulayan Vali Ayhan, "Alan hakimiyeti yüksek olan, her hal ve şartta Sivas'ın coğrafyasını imlek imlek işleyerek fedakarlık gösteren kurumumuz bu kış döneminde de vatandaşın huzuru ve güveni için yollarda olacak" dedi. Yerleşim sayısı bakımından büyük bir şehir olan Sivas'ta ulaşım ağının da fazla olduğunu hatırlatan Vali Ayhan, "1234 köyümüz ve 8000 km yol ağında ve yine yüzlerce araç parkı ve yine o kadar sayıda personel ile hazırız. Tecrübemiz var, birlikteliğimiz var. İnşallah araç filomuzu da gençleştirmeyi planlıyoruz. Gücümüze güç katacağız" diye konuştu. İl Özel İdaresi, Belediye, Karayolları, Telekom, ÇEDAŞ, AFAD, 112 ile sağlık teşkilatının büyük bir ekip çalışmasıyla kışa hazır olduğunu aktaran Vali Ayhan, "Sahada tüm ilgili kurumları dahil ettiğimizde kış tedbirleri kapsamında 1500 personel, 1000 adette araç görev alacak. Ne kadar kar yağarsa yağsın fedakar personelimizle çalışmalarımızı başarıyla tamamlayacak, ulaşımı 7/24 kolaylaştıracağız" dedi.

"Yeni Makine İkmal Binası Yüzde 60 Oranında Tamamlandı"

İl Özel İdaresi Makine İkmal Tesislerinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Vali Salih Ayhan, "Bu kış burada son sezonumuz. Personelimiz yazın yeni yerinde hizmet verecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Salih Ayhan Tragger Türkiye Sivas Toplum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title