Haberler

Sidney: Avustralya'da Yeni Göçmenlere Yeni Fırsatlar

Avustralya Hükümeti, 15-24 Yaş Arası Mülteci Gençlere, Kimseye Bağımlı Olmamaları İçin Cazip Olanaklar Sunacak.

Avustralya Hükümeti, 15-24 yaş arası mülteci gençlere, kimseye bağımlı olmamaları için cazip olanaklar sunacak.

Federal Göç ve Çokkültürlülük Bakanlığı Parlamento Sekreteri Andrew Robb, 15-24 yaş arası olup, mülteci ya da insani nedenlerden dolayı Avustralya'ya giriş yapan gençlere, diğer yaş grubundan ayırıp daha geniş olanaklar sunma sözü verdi. Bu gruptaki göçmenlere verilmesi düşünülen olanakların başında yeni İngilizce öğrenme programı da bulunuyor. Yeni göçmenlerin Centrelink gibi sosyal kuruluşlara bağımlı kalma yerine, işe girmelerini kolaylaştıracak olanaklar geliştirmeyi hedefleyen Federal Hükümet, bunun için kolları sıvadı. Avustralya 2005-2006 yılında iltica ve insani programlar yoluyla 14 bin 414 kişiye vize verdi. Aynı dönemde bu programlarla Avustralya'ya yerleşen mültecilerin yüzde 41'inin, 14 ve 6 yaş grubundan olması dikkat çekti. Bu mültecilerin yüzde 24'ü ise 15 ila 24 yaş grubundan oldu.

Andrew Robb, "Bu grup için temel okuma-yazma ve matematik bilgisi, onların iş bulmasına ya da işinde iyi bir seviyeye gelmesine olanak sağlayacaktır" diye konuştu. Perth'de Yetişkin Göçmen İngilizce Programı'nın (AMEP) ulusal konferansında konuşan Andrew Robb, Federal Hükümet'in 2006-2007 yılında İngilizce eğitimine 285 milyon dolarlık fon ayırdığını kaydetti. Robb yeni gelenlerin, toplumun kendilerinden beklediği gibi işe girmeleri ve sosyal sisteme bağlı kalmamaları gerektiğini yineledi.

İngilizce öğretimi dahil olmak üzere, tüm programın tanıtımıyla ısrarlı bir şekilde yürütülmesinin, başarının kilometre taşı olduğunu kaydeden Robb, bu programları da iş, yeterli düzeyde İngilizce, okula yüksek devamlılık oranı, diğer toplum gruplarıyla düzenli ve hızlı bir şekilde kaynaşma, spor gibi toplumsal aktivitelere katılım olarak sıraladı. AMEP programı altında göçmenlerin ilk 13 hafta işe girmeden muaf tutulabildiğini kaydeden Robb, ancak göçmenlerin yüzde 80'inin bu süreyi 2 ya da 3 defa uzatma talebinde bulunduklarını söyledi. Konuşmasında sık sık İngilizce'nin önemine değinen Robb, işe girme konusunda dil öğrenmenin en büyük yardımcı olacağını vurguladı.

Öte yandan Robb, son zamanlarda görülen yüksek göç oranına karşın, yaşlanan nüfus ve 10 yıllık yüksek büyüme oranı beklentisinin bundan sonraki ilk 5 yıl içinde 200 bin yeni istihdam olanağı sağlayacağını da kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title