Haberler

Sibirya'dan yola çıktı, Türkiye'ye doğru geliyor! Aybar soğuk hava dalgası 35 yıl sonra ilki yaşatacak

Güncelleme:

Türkiye'de geçtiğimiz aylarda yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapanmış, vatandaşlar zor anlar yaşamıştı. Karların erimesinin ardından yeniden hâkim olan güneşli havanın, önümüzdeki günlerde yeniden şehirlerimizi terk edeceği öğrenildi.

AYBAR SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

Sibirya kökenli olduğu bilinen Aybar soğuk hava dalgasının Sibirya'dan etkili olmaya başladığı ve rotası arasında yer alan Türkiye'ye doğru gelmeye başladığı öğrenildi.

35 YIL SONRA BİR İLK

Soğuk hava dalgasının, Türkiye'de 35 yıl aradan sonra da bir ilke neden olacağı iddia edildi. Buna göre Aybar nedeniyle Türkiye'de uzun süre sonra çok soğuk bir Mart ayı yaşanacak. Yeniden şiddetli kar yağışları etkisini gösterecek.

AYBAR NE DEMEK?

Aybar soğuk hava dalgası, ismini kelimenin kökeninden alıyor. Aybar demek saygı uyandıran, görkemli, heybetli ve korku veren anlamına geliyor. Soğuk hava dalgasının şiddetli olması nedeniyle de bu soğuk hava dalgasına "Aybar" ismi veriliyor.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Türkiye Sibirya Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (9)

Erwin rommel:

Trr yedik yine icralık olcaz doğalgaz faturalarından

62
6
yanıtYanıtla
Narter Nart:

büyüklerinin öğütlerini dinle..ayaklarını ampule daya... yakıttan tasarruf et. ben 35 yıl önce doğalgaz yakıyor muydum. hayır gaz lambası ile ısınıyordum.

yanıt36
yanıt24
Murat Çalışan:

Eyvah yine yollar kapanacak 18 saat tem de e5 de aç susuz mahsur kalacağız yine otobüsler çalışmayacak ulaşım duracak hayat felç olacak

34
25
yanıtYanıtla
osman :

Allah fakire fukaraya güç kuvvet versin. Sonuçta zengin hem yazı hem kışı severmiş. Fakir ise baharı ve yazı. Yağmur olsun kar olsun bereketi ile gelsin inşallah.

48
3
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

bahar geliyor artık uzun süreli soğuk olmaz.

19
28
yanıtYanıtla
mahmut kemal :

Küresel ısınma dedikleri böyle bişey demekki.

36
3
yanıtYanıtla
Bilge Tanrıöver :

Olanın kötüsü olmaz çok şükür ki kış ayını doyasıya yaşıyoruz

32
6
yanıtYanıtla
Orhan Demiral:

Bir sen eksiktin aybar

4
2
yanıtYanıtla
uCube :

Mart'ın sonuna kadar soğuk devam eder, ondan sonra da hafif hafif serin soğuk olur sonrası güneşli - yağmurlu hava seyreder. ;))

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title