Haberler

Şehit Polisin Cenazesi Memleketi Samsun'da Ağıtlarla Karşılandı

'Gelinle beklerken kefenle geldin' Hakan çELİKBAŞ/çARŞAMBA(Samsun), (DHA) İSTANBUL'da mezarlıkta çıkan çatışmada şehit olan polis memuru 23 yaşındaki Turgay Yılmaz'ın cenazesi bugün memleketi Samsun'un çarşamba İlçesi'ne getirildi.

'Gelinle beklerken kefenle geldin'

Hakan çELİKBAŞ/çARŞAMBA(Samsun), (DHA)

İSTANBUL'da mezarlıkta çıkan çatışmada şehit olan polis memuru 23 yaşındaki Turgay Yılmaz'ın cenazesi bugün memleketi Samsun'un çarşamba İlçesi'ne getirildi. 11 aylık polis olan Yılmaz'ın tabutuna sarılan ailesinin, "Biz seni damatlıkla, gelinle beklerken, sen kefenle geldin" diyerek ağıt yakması yürekleri dağladı.

Dün İstanbul Beşiktaş'taki Aşiyan Mezarlığı'nda çıkan çatışmada tabancayla vurularak şehit olan polis memuru Turgay Yılmaz'ın cenazesi bugün havayoluyla memleketi Samsun'a getirildi. 11 ay önce Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü emrine atanan Turgay Yılmaz'ın cenazesi çarşamba Havaalanı'nda Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Emniyet Müdürü Hulusi çelik ile protokol üyeleri tarafından karşılandı. Şehit Yılmaz daha sonra karayoluyla baba ocağı çarşamba İlçesi çay Mahallesi Benhur Sokak'taki evine getirildi. Yaklaşık bin kişinin bulunduğu mahallede, akrabaları ve komşularından helallik alındıktan sonra cenaze resmi törenin yapılacağı Rıdvan Paşa Camisi'ne getirildi.

'GELİN BEKLERKEN CENAZE GELDİ'

Şehidin tabutu başında yakılan ağıtlar yürekleri dağladı. Anne Naciye Yılmaz oğlunun bayrağa sarılı tabutuna sarılarak, "Oğlum daha senin mürvetini görecektik. Nereye gidiyorsun oğlum. Bizi bırakma" diyerek gözyaşı döktü. İşçi emeklisi baba İsmail Yılmaz da oğlunun tabutuna sarılıp, "Oğlum seni damatlıkla bekliyorduk. Böyle mi gelecektin?" diye ağlarken, diğer çocukları Tuğba Yılmaz ve Tuncay Yılmaz da gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren aileyi yakınları güçlükle sakinleştirmeye çalıştı.

Daha sonra şehit polis memuru Turgay Yılmaz'ın cenazesi Rıdvan Paşa Camisi'ne getirildi. İkindi vakti kılınacak cenaze namazından sonra da şehit polis Yılmaz aynı yerdeki Göğceli Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title