Haberler

San Francısco: San Francısco'da Savaş Karşıtı Protesto

San Francisco'da bir grup gösterici, ABD'nin Hiroşima ve Nagasaki'ye atom bombası atmasını ve Ortadoğu'da yaşananları protesto etti.

San Francisco'da bir grup gösterici, ABD'nin Hiroşima ve Nagasaki'ye atom bombası atmasını ve Ortadoğu'da yaşananları protesto etti.

San Francisco'da bulunan Bechtel şirketinin merkez binası önünde dün sabah 10.00'da (TSİ 20.00) bir araya gelen bir grup gösterici, ABD'nin Japonya'nın Hiroşima ve Nagasaki kentlerine 61 yıl önce atom bombası atmasını ve Ortadoğu'daki İsrail saldırılarını protesto etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gösteride San Francisco polisi, çoğu kadın olmak üzere en az 8 göstericiyi tutukladı. Eylemciler, arkadaşlarını tutuklayan polisi de ıslıklarla protesto etti. Bechtel firmasını, nükleer çalışmaların odak noktası olduğunu belirten göstericiler, şirketin nükleer silahlar dizayn ettiğini ifade etti.

Protesto gösterisinde bir basın açıklaması yapan ABD'nin nükleer silah programlarını analiz eden kamu çıkarı kuruluşu Western States Legal Foundation'den Andrew Lichterman, "ABD dünyayı yeni bir silahlanma yarışına sokuyor. Yeni nükleer silahlanma, yeni misiller ve uzun menzilli bombaların taşınması gibi" dedi.

Göstericilerden Marry Bull da, "Irak Savaşı'na son vermemiz gerek. Bu bir delilik. İsrail'e desteği durdurulmalı, bombalamayı, nükleer silahlanmayı bırakmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Gösteriyi organize eden kuruluşlardan radyoaktife karşı kurulan Tri-Valley Cares görevlisi Tara Dorabji ise, "Bectel firmasının kapatılması ve nükleer silaha ve savaşa hayır demek için toplandık. Milyonlarca dolar nükleer faaliyetler ve testler için harcanıyor. İsrail'in Lübnan'da yaptıkları korkunç ve dehşet verici. Orada siviller, anneler ve çocuklar öldürülüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title