Haberler

Şamil Tayyar kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, kitapları neler? Şamil Tayyar'ın hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Vatandaşlar tarafından merak edilen isimler arasında Şamil Tayyar geliyor. Peki, Şamil Tayyar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne? Şamil Tayyar'ın hayatı, kariyeri ve biyografisi ile ilgili bilgiler haberimizde...

Şamil Tayyar kimdir, sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Gündemde yer alan isimlerin arasında Şamil Tayyar gelmektedir. Şamil Tayyar hakkında, Şamil Tayyar kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Şamil Tayyar'ın hayatı ve biyografisi nedir? merak ediliyor. Şamil Tayyar'ın kitapları nedir? İşte detaylar...

ŞAMİL TAYYAR KİMDİR?

Şamil Tayyar (d. 1 Mart 1965, Gaziantep), Türk gazeteci, yazar ve eski Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekili. Star gazetesinin Ankara temsilcisi ve köşe yazarı olan ve birçok kitap kaleme alan Tayyar, 2011, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Gaziantep milletvekili olarak meclise girmiştir. 2018 Türkiye genel seçimlerinde aday adayı olmuş fakat partisi tarafından aday gösterilmemiştir.

Erken yaşamı ve kariyeri

Şamil Tayyar 1 Mart 1965 tarihinde Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Hüseyin ve Fidan çiftinin çocuğu olarak doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İslahiye'de tamamlamasının ardından 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu.

Gazetecilik kariyeri

Gazetecilik kariyerine 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet gazetesinde başladı. Yeni Şafak gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı, Tercüman gazetesinde köşe yazarı olarak çalıştı. 1997 yılında ilk kitabı olan Refahyol Tutanakları'nı yayınlandı. Zülfikar Doğan'ın ayrılmasının ardından Star gazetesinin Ankara temsilciliği görevine getirilmiştir. Aynı zamanda Star gazetesinde köşe yazarlığı da yapmaktadır.

Siyasi kariyeri

Tayyar 1999 Türkiye genel seçimlerinde Demokratik Sol Partiden (DSP) Gaziantep 9. sıra milletvekili adayı oldu. Fakat daha sonradan Yüksek Seçim Kuruluna dilekçe vererek adaylığını çekti.

Milletvekilliği

2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep milletvekili olarak ilk defa meclise girdi. AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar AK Parti Gaziantep milletvekili olarak meclise girdi.

8 Haziran 2020 tarihinde aktif siyaseti bıraktığını açıkladı.

Kitapları

  • Refahyol Tutanakları (Ümit Yayıncılık, Ankara, 1997)
  • 5n 1Kamyon (Birharf Yayınları, Ekim 2006)
  • Operasyon Ergenekon (Timaş Yayınları, İstanbul, Şubat 2008)
  • Gölge İktidar (Timaş Yayınları, İstanbul, Ağustos 2008)
  • Kıt'a Dur! (Timaş Yayınları, İstanbul, Ocak 2009)
  • Pusu (Timaş Yayınları, İstanbul, Eylül 2009)
  • Çelik Çekirdek (Timaş Yayınları, İstanbul, Eylül 2010)
  • Kürt Ergenekonu (Timaş Yayınları,İstanbul ,2011)
  • Beşinci Darbe, Timaş Yayınları, İstanbul, 2013

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Şamil Tayyar Gündem Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title