Haberler

Sakarya: Tarihi Akbalık Güreşleri Yerel Yöneticilerin Desteğini Bekliyor

Sakarya'nın Karapürçek İlçesi Akbalık Köyü'nde yapılan tarihi Akbalık Güreşleri bu yıl 24-25 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Bu büyük organizasyonun gerçekleşmesi için yerel yöneticilerin desteği gerekiyor.

Sakarya'nın Karapürçek İlçesi Akbalık Köyü'nde yapılan tarihi Akbalık Güreşleri bu yıl 24-25 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Bu büyük organizasyonun gerçekleşmesi için yerel yöneticilerin desteği gerekiyor.

Tarihi Kırkpınar güreşlerinden sonra en büyük yağlı güreş organizasyonu olan Akbalık Güreşleri destek bekliyor. Akbalık Köyü Muhtarı Bahri Açıker, bu yıl 24-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Akbalık güreşlerinin desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Kırkpınar'ın provası olan Akbalık güreşlerini gerçekleştirmekte güçlük çektiklerini belirten muhtar Bahri Açıker, "Ata sporumuzu yaşatmak amacıyla güç şartlar altında çalışıyoruz. 30 haneli bir köyümüz var. 1956 yılından bu yana organizasyonu üstleniyoruz. Yeni Büyükşehir Yasası'na göre köyümüz Karapürçek İlçesi'ne bağlı bir mahalle haline getirildi. Bu dev organizasyonu yerel yöneticilerin desteği olmadan sağlayamayız. Yerel yöneticilerin desteğini bekliyoruz" dedi.

Geleneksel Akbalık güreşlerinde minik, teşvik, tozkoparan, deste küçük boy, deste büyük boy, küçük orta, büyük orta, başaltı ve başpehlivan güreşleri olmak üzere yaklaşık 500 pehlivanın güreşeceğini söyleyen muhtar Açıker, "Bu dev organizasyon aynı zamanda bir tanıtımdır. Ulusal medyanın ve güreş spor camiasının ilgi gösterdiği bir organizasyondur. Biz artık bir mahalle olduk. Bu organizasyonun manevi yükünü çekeriz ancak maddi yükünü omuzlaması gereken kurumlar olmalı. Geçtiğimiz yıllarda verdikleri destekleri kamuoyu ve spor camiası unutmuş değildir. Aynı desteğin bu yıl artarak sürmesini bekliyoruz. Aksi takdirde bu organizasyonu yapamayız. Geç kalmak üzereyiz" diye konuştu.

Muhtar Açıker, Akbalık güreşlerine ünlü başpehlivanları davet ettiklerini de ifade ederek, destek sağlandığı takdirde ünlü başpehlivanların Akbalık çayırında Kırkpınar'ın son provasını yapacağını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title