Haberler

RTÜK'ten, İçişleri Bakanı Soylu'nun Şikayeti Üzerine Krt ve Halk Tv'ye Para Cezası

Güncelleme:

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); KRT, Halk TV ve Tele 1 hakkında para cezası kararı aldı. KRT ve Halk TV’ye verilen cezaların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şikayeti üzerine verildiği belirtildi. Kararlar oyçokluğu ile alındı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); KRT, Halk TV ve Tele 1 hakkında para cezası kararı aldı. KRT ve Halk TV'ye verilen cezaların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun şikayeti üzerine verildiği belirtildi. Kararlar oyçokluğu ile alındı.

RTÜK, bugün toplandı. Üst Kurul; KRT, Halk TV, Tele 1, TGRT ve Radyo Sputnik hakkında idari para cezası kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre; KRT ile ilgili ceza kararı "Mesele" isimli programda da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili ifadeler gerekçe gösterilerek alındı. Halk TV'de yayınlanan ve Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un konuk olarak katıldığı "Mesele" isimli programda; Enginyurt'un İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki değerlendirmeleri, yayın ilkesi ihlali olarak değerlendirildi.

TAŞCI: "OYSA CEZALANDIRILAN YAYINLARDA PEKER'İN İDDİALARININ ARAŞTIRILMAMASI, SORUŞTURULMAMASI ELEŞTİRİLİYOR"

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, bugün oyçokluğu ile alınan kararlar ile ilgili, sosyal medya hesabından şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sedat Peker'in açıklamalarının tartışılmasından rahatsız olan Süleyman Soylu'nun şikayeti üzerine RTÜK rapor düzenledi; Halk TV ve KRT'ye yüzde 3 para cezası kesildi. Oysa cezalandırılan yayınlarda Peker'in iddialarının araştırılmaması, soruşturulmaması eleştiriliyor. RTÜK, cezasını Sedat Peker'in açıklamalarının değerlendirildiği programlarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'eleştiri sınırı ötesinde küçük düşürüldüğü' gerekçesine dayandırdı. Kararlar oy çokluğuyla alındı. Karara Sayın Konuralp ile birlikte karşı oy kullandık."

KONURALP: "ÜÇ KANAL İÇİN VERİLEN DÖRT AYRI PARA CEZASI KARARI OYÇOKLUĞUYLA ALINDI"

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Okan Konuralp ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun avukatlarının şikayetlerini dikkate alan RTÜK, HALK TV ve KRT'ye para cezası verdi. HALK TV, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 'Van Başkale' şikayetine istinaden de ikinci bir para cezasının muhatabı oldu. RTÜK, E. Kongar ve M. Yanardağ'ın İstanbul Bahçeşehir'de 6 kadının maruz kaldığı erkek şiddetine ilişkin yorumları nedeniyle, TELE1'i de cezalandırdı. Üç kanal için verilen dört ayrı para cezası kararı oy çokluğuyla alındı; kararlara Sayın Taşcı'yla birlikte karşı oy kullandık."

Kaynak: ANKA / Güncel

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Süleyman Soylu Konuralp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title