Haberler

Rıce, Suudi Kralı ile Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Dün Akşam Cidde'de Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile Filistin, Irak ve Lübnan Konularını Ele Aldığı Bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın dün akşam Cidde'de Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile Filistin, Irak ve Lübnan konularını ele aldığı bildirildi.

Suudi Arabistan'ın resmi ajansı SPA'daki haberde, Orta Doğu ülkelerini ziyaretlerine başlayan Rice ile Kral Abdullah'ın, başta Filistin meselesi, Lübnan ve Irak'taki son durum olmak üzere bölgedeki gelişmeleri ele aldıkları belirtildi.

Rice'ın Kral Abdullah'a ABD Başkanı George Bush'un selam ve saygılarını ilettiği belirtilen haberde, görüşmede, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal, İstihbarat Şefi Mokrin Bin Abdülaziz, Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Bandar Bin Sultan'ın da hazır bulunduğu kaydedildi.

Bir Suudi yetkili, görüşmede İran'ın tartışma yaratan nükleer faaliyetlerinin de ele alınacağını söylemişti.

ABD'nin İran'a yaptırım uygulama isteği, Rusya ve Çin'in muhalefetine takılırken, bazı Avrupalı müttefikleri de rahatsız ediyor. Bu durumda ABD'nin, Tahran'ın nükleer programından endişe duyan ve aralarında Körfez'deki petrol monarşilerinin de yer aldığı Arap müttefiklerinin desteğine kesinlikle ihtiyaç duyduğu yorumları yapılıyor.

Rice'ın şu saatlerde bir basın toplantısı düzenlemesi ve ardından Mısır'ın başkenti Kahire'ye hareket etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title