Haberler

Rektörümüz ÜNİ-DOKAP Toplantısına Katıldı

Güncelleme:

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın başkanlığında, Giresun Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) Toplantısına katıldı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can'ın gerçekleştirdiği sunumun ardından bir konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulu olarak yükseköğretim alanının sadece Türkiye'de değil tüm dünyada genişlemeye devam edeceğini öngördüklerini belirterek Türkiye Cumhuriyeti ve yükseköğretimden sorumlu bütün kurul ve kurumlar olarak bu gelişmeye karşı herkesin şimdiden tedbir alması gerektiğini söyledi.

Üniversitelerin istihdama katkısı konusunda öğrencilere daha fazla bilgi ve beceri kazandırmak anlamında sorumlulukları olduğunu belirten Prof. Dr. Özvar, "Yükseköğretim Kurulunun yeni vizyonuna göre üniversitelerin istihdama sağlayacağı katkı, başkanlığımızın izleyeceği önemli performans kriterlerinden birisi olacaktır. Ulusal ve uluslararası iş gücü piyasasını takip eden ve kendi mezunlarının istihdamını izleyen bir üniversite yönetim anlayışının hakim kılınmasını önceleyeceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek isterim. Burada istihdama katkı sağlamaktan kastımız üniversitelerin elbette mezunlarına iş bulması anlamına gelmemektedir. Üniversitelerin istihdama katkısı, yetiştirdiği öğrencilere daha fazla bilgi ve beceri ile daha fazla yetkinlik kazandırmak suretiyle iş gücü piyasalarında mezunlarına bir rekabet üstünlüğü veya gücü kazandırmaktır. " dedi.

YÖK Başkanı, Türkiye'deki yükseköğrenim kurumlarının büyüme potansiyelinin ekonomik gelişmeye paralel ilerlediğini ifade ederek verileri paylaştı.

Toplantıda, DOKAP Bölgesindeki 15 üniversitenin eğitim-öğretim ve araştırma- geliştirme kalitesinin daha nitelikli hale gelmesi için yapılması gerekenler istişare edildi.

Şehit Ömer Halisdemir Salonunda gerçekleştirilen toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

RTEÜ BASIN

Kaynak: Habermetre / Toplum

Doğu Karadeniz Projesi Hüseyin Karaman Erol Özvar Giresun Toplum Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title