Haberler

Ramazan ayının ilk gece ve ilk gün namazı nasıl kılınır? Ramazan Ayı'nın 1. gece ve 1. gün namazı ne zaman kılınır, kılınış tarifi!

Güncelleme:

Ramazan Ayı'nın ilk gecesi 1 Nisan Cuma akşam namazından sonra başlayacak. Alimler Ramazan'ın ilk gecesi ve ilk günü nafile namaz kılmayı tavsiye etmişlerdir. Vatandaşlar, Ramazan'ın ilk gece ve gün namazı nedir, nasıl kılınır merak ediyor. Peki, Ramazan ayının ilk gece ve ilk gün namazı nasıl kılınır? Ramazan Ayı'nın 1. gece ve 1. gün namazı ne zaman kılınır, kılınış tarifi nedir? İşte detaylar...

Ramazan ayının yaklaşmasıyla kılınacak namazların tarifi de araştırılmaya başlandı. Bu namazlardan birisi 1. gece ve 1. gün namazı oldu. Peki, Ramazan ayının ilk gece ve ilk gün namazı nasıl kılınır? Ramazan Ayı'nın 1. gece ve 1. gün namazı ne zaman kılınır, kılınış tarifi nedir? Ramazan'ın ilk gecesi hangi güne denk geliyor?

RAMAZAN AYI NE ZAMAN 2022?

2022 yılında Ramazan ayı 2 Nisan tarihinde başlayacaktır. Müslümanlar bu tarihten itibaren farz olan oruç ibadetini yerine getirecekler. Son oruç ise 1 Mayıs'ta Ramazan Bayramı arefe gününde tutulacak.

  • Ramazan'ın 1. günü : 2 Nisan Cumartesi 2022
  • Ramazan'ın 1. gecesi : 1 Nisan Cuma'yı 2 Nisan Cumartesi'ye bağlayan gece
  • Ramazan Ayı'nın ilk günü : 2 Nisan Cumartesi 2022
  • Ramazan Ayı'nın ilk gecesi : 1 Nisan Cuma'yı 2 Nisan Cumartesi'ye bağlayan gece

RAMAZAN AYININ İLK GECESİ VE İLK GÜNÜ NE ZAMAN 2022?

Ramazan ayının ilk gecesi 1 Nisan Cuma'yı 2 Nisan Cumartesi'ye bağlayan gecedir. Ramazan ayının ilk günü ise 2 Nisan Cumartesi 2022 günüdür.

RAMAZAN AYININ 1. GECE NAMAZI VE TARİFİ

Yüce sahabi İbnü Mes'ud (Radıyallahı Anh) 'ın torunu ve ondan gelen ilimleri en iyi bilen allame, fakih ve muhaddis Abdurrahman ibnü Abdillah el-Mes'udi (Radıyallahu Anh) şöyle buyurmuştur:

"Bana ulaşan bir rivayete göre; Ramazan ayının ilk gecesinde nafile bir namazda İnna fetahnâ leke fethan mubina'yı (yani Feth Suresi'ni) okuyan kişi, o sene tüm afetlerden korunur."

(Kaynak : el-Müstağfiri, Fezaill'ül Kur'an, es-Sa^lebi, el-Keşfü ve'l-beyan, Abdülkâkdir el-Geylâni, el-Ğunye, el-Hallal, es-Silefi, Ebu Abdillah el-Hubeyşi, Abdurrahman es-Safuri, el-Üchuri, Ruhu'l-beyan)

Ebu Said el-Hudri ve Ebu Hureyre (Radıyallahu Te'ala Anhüma)'dan rivayet edildiğine göre ise; Ramazanı Şerif ayının ilk gecesi kılacağı bu 2 rekattan sonra 10 kere "İnnâ Enzelnâhu" Suresi okur, peşine de bir rivayet 10 kere, bir rivayet 100 kere salevatı şerife okur.

RAMAZAN AYININ 1. GÜN NAMAZI VE TARİFİ

Rivayet olunduğuna göre : "Kişi Ramazanı Şerif'il ilk gününde 4 rekat namaz kılar. Her rekatta 1 Fatiha ve 5 kere de Ayetel Kürsi okur. Namazdan sonra da 1 kere Ayetel Kürsi okur."

(Kaynak : Muhammed Hakki en-Nazilli, Hazinetü'l-esrar)

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Dini Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title