Haberler

PTT KİT mi? PTT personeli kadroya geçecek mi?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözleşmelilere kadro kapsamını açıkladı. Peki, PTT KİT mi? PTT personeli kadroya geçecek mi? KİT'ler nelerdir? Mahalli idareler nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Sözleşmelilere kadro açıklamasından sonra en merak edilen konu mahalli idarelerin ne olduğu , KİT'lerin ne olduğu konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadro verilmeyecekleri açıklarken, "Kadro dışındaki sözleşmeli askeri personel akademik personel, KİT personeli, sanatçı, meclis danışmanı, sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır" dedi ve bu kişilerin kadroya alınmayacağını söyledi. Peki, PTT KİT personelleri kadroya geçecek mi? PTT KİT mi, KİT kurumları neler? Detaylar haberimizde...

PTT KİT Mİ?

PTT 17.07.1953 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 6145 sayılı kanunla kurulmuştur. İlk olarak Posta, Telgraf ve Telefon İşletmesi adıyla hizmete başlamıştır. Daha sonra 406 sayılı kanunda yapılan değişiklikle Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü adıyla faaliyetlerine devam etmiştir. 4502 sayılı kanunla da günümüzdeki adı alarak T.C.Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) olarak faaliyetlerine devam etmiştir.

2013 yılına gelindiğinde ise 23/05/2013 tarihli ve 28655 sayılı Resmi Gazete ile 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanunu'nun 21 inci maddesinde değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklik sonucu Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) kurulmuştur. Bu değişiklikten sonra 233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'de yer alan Türkiye Cumhuriyeti Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü (P.İ.) ibaresi, Kamu İktisadi Kuruluşları (KİK) bölümünden çıkarılmıştır. Mülga Pİ'ye yapılan atıflar daha sonra adı değişen PTT için geçerli olduğundan bu değişiklik ile PTT artık bir KİT değildir.

PTT PERSONELİ KADRO GELECEK Mİ?

520 bin sözleşmeli personelden 424 bin kişinin kadro hakkı kazandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Bugün hazırlıkları yapılan kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi hususunu değerlendirdik. Bu çalışma ile 657 sayılı 4B maddesini temel dayanak haline getirerek sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Mahalli idareler dahil olmak üzere 3 sene çalışan personeller alınacak. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacak. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıllık süre sonunda gerçekleşecek. Hali hazırda 3 yılı dolanlar hemen aday memurluğa geçiş yapacaklar.

Henüz bunu doldurmayanlar 3 yılın sonunda aynı hakkı alacak. Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolacağı için doğrudan kadroya geçecek. Yeni statüye göre kamudaki 520 binden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek. Kadro dışındaki sözleşmeli askeri personel akademik personel, KİT personeli, sanatçı, meclis danışmanı, sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır. Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyenlerin hakları devam edecek sonra kadroları kendiliğinden gelecek. Kadroya geçenler 4 yılın sonunda tayin hakkına kavuşacak. Belediyelerdekiler sadece belediyelere geçecek."

KİT KURUMLARI NELER?

  • Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ)
  • Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR)
  • Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ)
  • Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü (DMO)
  • Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ)
  • Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü (ESK)
  • Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ETİ MADEN)
  • Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM)
  • Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK)
  • Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)
  • T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD)
  • Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)
  • TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü
  • Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)
  • Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ)
  • Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ)
  • Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş. (TEMSAN)
  • Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ)
  • Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO)
  • Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş.
  • Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)

MAHALLİ İDARELER NELERDİR?

Mahalli idareler; il, belediye veya köy halkının mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kuruluş esasları kanunla belirtilen ve karar organları, gene kanunda gösterilen, seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan kamu tüzelkişileridir. Yani özetlemek gerekirse Mahalli İdareler belediyeler ile belediyelere bağlı kuruluşlar müdürlüklerdir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sözleşmeli Personel PTT Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title