Haberler

Polis her yerde Zekeriya Kuzu'yu arıyor, darbeci Astsubay çok tehlikeli

Güncelleme:

Polis her yerde Zekeriya Kuzu'yu arıyor, darbeci Astsubay Zekeriya Kuzu'nun çok tehlikeli olduğu belirtiliyor. Marmaris'te, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldıran özel timin firari üyeleri arasında en tehlikeli kişi olan Zekeriya Kuzu'nun astsubay olmasına rağmen üs komutanı gibi görüldüğü ortaya çıktı.

Zekeriya Kuzu kimdir ? Polis her yerde Zekeriya Kuzu'yu arıyor. Marmaris'te, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldıran özel timin firari üyeleri arasında en tehlikeli kişi olan Zekeriya Kuzu'nun astsubay olmasına rağmen üs komutanı gibi görüldüğü ortaya çıktı.

Marmaris'te, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın kaldığı otelden ayrılmasından kısa süre sonra saldırıp 2 polisi şehit eden özel timin firari üyelerinin yakalanması dağlık alandaki operasyonlar sürüyor. Saldırıdaki en önemli isimlerden biri Hava Astsubay Zekeriya Kuzu oldu. Aranan askerler arasında fotoğrafı bulunmayan Kuzu'nun fotoğrafı ekiplere gönderildi. Kuzu'nun en tehlikeli firari olduğu ve çatışmaya girebileceği ifade edildi. Marmaris'teki saldırıyı organize eden Üs Komutanlığı'nın imamı olduğu söylenen Kuzu'nun astsubay rütbesinde olmasına rağmen lakabının 'Paşa' olduğu öğrenildi.

FOTOĞRAFI DAĞITILDI

TSK içerisindeki cemaat üyelerinin darbe girişiminin en önemli bölgelerinden Marmaris'te, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a saldıran özel timin firari üyelerinin yakalanması için ilçe merkezinde ve dağlık alandaki araştırmalar devam ediyor. Bu arada saldırıyı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'le birlikte organize eden Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nın imamı MAK Timi Komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu'nun fotoğrafı ilk kez elde edildi ve operasyon merkezine ulaştırıldı.

KENDİSİ ASTSUBAY, ÜSTEKİ LAKABI 'PAŞA'

Firariler tim içerisindeki en tehlikeli kişi olduğu, çatışmaya girebileceği uyarısında bulunulan Kuzu'ya ait üsteki konumuna dair çarpıcı detayda ortaya çıktı. Zekeriya Kuzu'nun astsubay gibi düşük bir rütbede bulunmasına rağmen cemaat üyeleri arasında üs komutanı gibi görüldüğü lakabının da 'paşa' olduğu öğrenildi.


YENİ TAKTİK SİVİL KIYAFETLİ, KAÇIŞ

Darbe gecesi yaşanan saldırıdan sonra Marmaris merkezin yanısıra ormanlık alanda da firari askerlerin yakalanması için polis ve askere bağlı özel timler arama başlattı. İlçede son olarak firari darbeci askerlerden SAT Komandosu Üsteğmen Ali Sarıbey, yakalandı. Halen firarda oldukları bilinen darbeci 7 SAT komandosunu, yakalama çalışmaları ise devam ediyor. Bu arada, firari askerlerin sivil kıyafetler çaldığının belirlenmesi, Üsteğmen Ali Sarıbey'in yine şort ve gömlekle yakalanması üzerine, kendilerini kamufle etmek için, insanların yoğun olarak bulunduğu şehir merkezlerine inmeyi tercih ettikleri saptandı. Bu gelişme ve elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda aramalar kent merkezlerinde, insanların yoğun bulunduğu tatil çevrelerinde yoğunlaştırıldı.


ELLER TETİKTE ARAMA

Marmaris'te de tüm ilçe giriş ve çıkışlarında bu gelişme üzerine önlemler bir kat daha arttırıldı. Çelik yelekli uzun namlulu silah verilen çevik kuvvetin görev aldığı arama noktalarında polislerde, kendilerine dağıtılan firari askerlerini fotoğraflarından teşhis yapıp araçlarda tek tek kimlik kontrolü yaptı. Turist kafilelerini taşıyan otobüsler bile durdurulup Türk yolcu bulunup bulunmadığı yine kontrol edildi. Bu anlarda hemen arkalarında olası bir çatışma ihtimaline karşı polislerde elleri tetikte bekledi.


EN TEHLİKELİ FİRARİ ÜS İMAMI ZEKARİYA KUZU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırıdaki en önemli isimlerden birisi Hava Astsubay Zekeriya Kuzu, oldu. Polisin araştırmalarından ve gözaltındaki MAT timi askerlerin verdiği ifadelerden, saldırıyı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'le birlikte Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nın imamı olan MAK timi komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu'nun organize ettiği belirlendi. Saldırıya katılacak özel eğitimli MAK timlerini bizzat kendisinin seçtiği öğrenildi. Polisin elindeki firari askerlere ait fotoğraflar arasında da görüntüsü bulunmayan Zekariya Kuzu'nun fotoğrafı da, Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda arama yapan ekiplerce elde edildi. Bu fotoğraf, yine operasyonun yönetildiği kriz merkezine ulaştırıldı. Ekiplerde en önemli firari asker durumunda olan Zekeriya Kuzu için özellikle uyarıldı. En tehlikeli firari olarak çatışmaya girebileceği ifade edildi.


ANA JET ÜSSÜNÜN 'PAŞA'SI

Hava Astsubay Zekeriya Kuzu'yla ilgili çarpıcı bilgilerde ortaya çıkmaya devam etti. Rütbesi düşük olmasına rağmen Zekeriya Kuzu'nun, ana jet üssünde cemaat üyesi tüm askerlerin rütbesi ne olursa olsun başında olduğu saptandı. Astsubay Zekeriya Kuzu'nun üsteki lakabının da 'paşa' olduğu öğrenildi. Üsteki en önemli birimlerden MAK (Muharebe Arama Kurtarma) timi komutanı olan Zekeriya Kuzu'nun, ayrıca diğer birimlerden de sorumlu olduğu, personele dair kararlarda etkili olduğu ifade edildi.


ERDOĞAN'IN KALDIĞI OTELE SALDIRMIŞLARDI

TSK içerisindeki FETÖ üyesi askerlerin geçen cuma günü yaptıkları darbe girişiminin en dikkat çeken noktalarından birisi Marmaris olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçede tatilini geçirdiği önceden belirleyen darbeci askerler, helikopterlerle ilçeye gelmişti. Çevreye ateş edip bomba atan darbeci askerlerle polis arasında çatışma yaşandı. Çatışmada, biri Cumhurbaşkanlığı koruması, diğeri Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 polis memuru şehit oldu. Bölgeden uzaklaşan helikopterlerden ikisi Bodrum'da, birisi de İzmir'de bulunmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Marmaris Çiğli Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
title