Haberler

Polis Haftası ne zaman? Polis Haftası nedir? Polis Haftası sözleri, mesajları

Polis Haftası önemi nedir? Türkiye'nin en önemli kurumlarından Türk Polis Teşkilatı, 2020 yılında 175. yaşını kutluyor. Günümüzde İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri bulunan teşkilat,10 Nisan 1845 yılında İstanbul'da kuruldu. Toplum düzenini ve güvenliğini sağlayan Polis Teşkilatı, ilk olarak 'Polis' adıyla kuruldu ve görev, sorumlulukları da bir tüzükle belirlendi. İşte, Polis Haftası mesajları...

POLİS HAFTASI NE ZAMAN?

Her yıl çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanan Polis Haftası, Türk Polis Teşkilatı'nın kurulduğu 10 Nisan'ı içinde barındıran 6 - 12 Nisan tarihleri arasında kutlanır.

POLİS HAFTASI NEDİR?

Türk Polis Teşkilatı, 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul'da kuruldu. Teşkilatın kuruluş yıl dönümü 6 - 12 Nisan tarihleri arasında Polis Haftası olarak kutlanıyor. Türk Polis Teşkilatı 1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu'na dayanarak örgütlenmiş ve 1934 tarihli 2559 sayılı Polis Vazife ve Sâlahiyet Kanunu ile yetkilendirilmiştir. İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir genel müdürlüktür. Merkezde Daire başkanlıkları, taşrada İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri olarak örgütlenir.

10 Nisan 1845'de (12 REBİ - ÜL EVVEL 1261) İstanbul'da "POLİS" adıyla bir teşkilat kurulmuş, yeni kurulan polis teşkilatının görevleri yine aynı tarihte yayınlanan Polis Nizamnamesinde belirtilmiş ve bu durum yabancı elçiliklere de bir yazıyla duyurulmuştur.

POLİS HAFTASI MESAJLARI

175 yıIdır aşkIa, şevkIe, cesaretIe. Türk poIisi her yerde… PoIis haftası kutIu oIsun.

Siz yatağınızda rahat uyuyun diye, eIini, koIunu, bacağını ve dahi canını kaybeden yiğitIer var. PoIis haftasında tüm poIisIerimizi sevgi ve saygıyIa seIamIıyoruz.

Bu üIkenin askerIerimizIe birIikte en kahraman evIatIarı. PoIis haftanız kutIu oIsun.

Bu üIkede bizIerin çocukIarı rahatça oynayabiIsin diye kendi çocukIarını öksüz bırakabiImeyi göze aIacak kahramanIar var. PoIis haftanız kutIu oIsun…

PoIis haftanız kutIu oIsun Türkiye'mizin güzeI, cesur evIatIarı. Hepinize görevinizde başarıIar diIiyorum, kendinize dikkat edin.

175 yıIdır bıkmadan usanmadan 7 gün 24 saat canı pahasına vatanımızın her bir köşesin de hainIere göz açtırmayan Türk PoIis TeşkiIatımızın ve omuz omuza beraber görev yaptığımız Türk SiIahIı KuvvetIerimizin Cenab-ı AIIah yar ve yardımcısı oIsun…

ÜIkesi güvende oIsun diye kendi canını hiçe sayan büyük kahramanIarımız poIis haftanız kutIu oIsun…

AIIah'ım! AInı secdede duranIar hatırına, Kâbe'de ağIayan göz hatırına, Hz. Muhammed (S.A.V) kokuIu güI hatırına! Sen tüm poIisIerimizi koru. PoIis haftanız kutIu oIsun…

PoIis, kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeIi ve itaat ediImeIidir. PoIis haftanız kutIu oIsun…

Polis asker kadar disiplinli,hukukçu kadar hukuk adamı,bir anne kadar şevkatli olmalıdır.

Bu onurlu görevlerini büyük bir özveriyle ve insan sevgisiyle yerine getirerek Karaman'ın güven ve huzur şehri olmasında mesai mefhumu tanımadan görev alan emniyet teşkilatına teşekkürlerimi sunarım.

10 Nisan 1845'te kurulan Türk Polis Teşkilatımızın 175. yıldönümünü kutlarken; teşkilata bugüne kadar emek vermiş ve vermekte olan tüm polislerimize saygılarımı sunuyor, şehit polislerimizi ise rahmetle anıyorum.

Bu güzide büyük ailenin mensubunun ailesi olarak sizlerle gurur duyuyoruz, Polis Haftanızı kutluyoruz.

Polis haftanızı Kutlar, Kazasız,belasız görevler ve nöbetler dilerim.Ayrıca uygun mesai koşullarına ve özlük haklarına kavuşmanız dileğiyle

Tüm emniyet mensuplarımızı takdirle ve sevgiyle selamlıyor, vatanı ve milleti uğruna canlarını veren tüm Emniyet mensuplarına da, Allah'tan rahmet, onların yakınlarına da,halen görev başında bulunan polislerimize de Polis haftası ve Polis günü vesilesiyle; minnet ve saygılarımı sunuyorum.

Güvenlik ve asayişi sağlamak için, gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm polislerimizin Polis Haftası kutlu olsun…

Halk için gece gündüz çalışmayı sürdüren, güven ve huzuru tesis eden, ihtiyaç duyduğumuz her anımızda yanımızda olan emektar polislerimize teşekkür eder, polis haftalarını en içten dileklerimle kutlarım.

Türkiye Cumhuriyeti devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlemesini önlemek suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polislerimizin Polis Haftası kutlu olsun...

ATATÜRK'ÜN POLİS İLE İLGİLİ SÖZLERİ

Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır.

Polis, kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itaat edilmelidir.

Polise karışılmaz, vazifesini yaparken serbest bırakılmalıdır.

Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.

Türk polisi Atasının İzinde Halkının hizmetindedir.

Polis devlet gücünün temsilcisidir.

Polis ol, polisle ol, polislik olma.

Adalete İlk Açılan Kapı Karakoldur.

Türk polisi gücünü yasalardan ve halkından alır.

Halkın Huzuru polisin gururudur.

Türk polisi Kanun hakimiyetinin teminatıdır.

Polis asker kadar disiplinli,hukukçu kadar hukuk adamı,bir anne kadar şevkatli olmalıdır

Halkın huzuru polisin gururudur.

Toplum güvenliğinin en temel öğesi polistir.

Halkın Huzuru polisin gururudur.

Herkesin polisi Kendi Vicdanıdır.

Türk Polisi Atatürk İlke ve İnkılaplarının yılmaz savunucusudur.

Polis demokratik düzenin kararlı koruyucusudur.

Polise saygı, devlete saygıdır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Polis Haftası Memur Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title