Haberler

Piyasaların ateşi sönmüyor! Dolar ve euro güne rekor tazeleyerek başladı

Güncelleme:

Seçimlerin ardından piyasalarda yaşanan hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Dolar/TL sabah saatlerinde 23,40, euro ise 25,50 liranın üzerine çıkarak yeni tarihi zirvelerini gördü. Doların TL karşısındaki seçim sonrası yükselişi yüzde 17'yi buldu. Öte yandan son günlerde rekor üstüne rekor kıran gram altın ise saat 11.30 itibarıyla 1.462 TL, dolar ise 23.36 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasalarda seçimlerin ardından başlayan yükseliş bugüne de taşındı. Dolar/TL sabah saatlerinde 23,40 seviyelerinin üzerine çıkarak yeni tarihi zirvesini gördü.

SEÇİMDEN SONRA YÜZDE 17,2'LİK YÜKSELİŞ

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinden önce 19,96 seviyelerinden seyreden dolar, bugünkü yükselişle beraber seçim sonrasından beri yüzde 17,2'lik bir yükseliş yaşamış oldu.

EURO/TL REKORUNU TAZELEDİ

Güne 25,50 seviyelerinin üzerine çıkarak başlayan euro/TL de rekorunu tazeledi. Öte yandan gram altın da saat 11.30 itibarıyla 1.462 TL, dolar ise 23.36 lira seviyelerinden işlem görüyor.

EKONOMİNİN DÜMENİNDE ARTIK MEHMET ŞİMŞEK VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etmesinin ardından açıkladığı Kabine'de Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olduğunu duyurmuştu. Bakanlıktaki devir teslim töreninde konuşan Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

YILLIK ENFLASYON YÜZDE 39,59 OLARAK HESAPLANDI

TÜİK önceki gün mayıs ayı enflasyon verilerini açıklamıştı. Doğalgaz fiyatlarının sıfır olarak hesaplanması sonucu yıllık enflasyon yüzde 39,59 olmuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (22)

SeyYah Saruhanli:

şimdi bazı akpli seçmenler dolarla çalişmiyozki biz derler üretim yapmiyorsunuz herşeyi başka ülkerden dolarlar ile aliyorsunuz dolar yükseldinde herşeye zam geliyor ve hep borc aliyorsunuz ama dolarla alakası yok demeye devam edin

125
7
yanıtYanıtla
Ertugrul Ayyildiz:

Ulan cahil insan, git oku okuld biseyler ögren dostum, Bana un domatea sogan vs dersen sana ates ederim, ulan herseyi kendin üretiyorsun, halen dollar diye konusuyorsunuz, ulan dollar ile alinan seyler belli dir, nedir bunlar ? Ben söylim elektro cihazlar ve enerji ,yabanci gidalar

yanıt2
yanıt22
Ali ihsan:

ertuğrul dağdan inmiş şehire

yanıt5
yanıt0
Emir Kul:

Ertugrul Ayyildiz, kazın ayağı öyle değil maalesef. Doların artması akaryakıtın artması, akaryakıtın artması herşeye zam demek! Eğer devlet dolar artsa dahi akaryakıta tek kuruş zam yansıtmasa dediğin doğru olurdu!

yanıt6
yanıt0
ferfer:

alamancılar havalara uçuyor şimdi boşunamı oy verdiler burdaki ekmek soğancılarda avel avel baksın işte ot gibi yaşamaya devam alışık nasılsa :))

101
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

sayın şimşek doları yürü kim tutar dercesine şahlandırıp dört nala koşarcasına olması gereken yere gitmesine mani olan suni engelleri kaldırdı seçim öncesi seçimi kazanmak için makyajlanan ekonomi sapır sapır dökülüyor ama daha bir şey görmediniz

95
3
yanıtYanıtla
Gökhan Altaylı:

Boşuna felaket tellallığı yapmayın. Asıl felaket kılıçdaroğlu göreve gelseydi yaşanırdı. Cezaevlerinin kapısını kırıp teröristleri çıkaracağız diyorlardı. Özerklik getireceğiz diyorlardı. O gün dolar beş lira olsa ne yazardı ki.

21
70
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Şimşekler çakıyor gelişi süper oldu , halkımızdan sabır diliyorum diyor ne sabrı beeee biri gözlerdeki parıltıya bak dedi biri sabır diyor , ama hak etti bunlar

57
10
yanıtYanıtla
Gelir Geçer Her şey:

Fırsatçılar yine bağırmaya bağırmaya başladı. Doların canı cehenneme. Dolarla mı maaş alıyorsunuz. Imanla Reise sadakatle yola devam. Pazara kadar değil mezara kadar

5
58
yanıtYanıtla
Erkan Can :

mezara kadar inşallah tez zamanda (:

yanıt18
yanıt1
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title