Haberler

En güzel pasta tarifleri | Pasta tarifi ve yaş pasta tarifi, pasta için malzemeler ve yapılışı

Güncelleme:

Pasta tarifi, pasta tarıflerı, yaş pasta tarifi, mozaik pasta tarifi, pasta kreması , elmalı pasta tarifi, pasta keki tarifi ve pasta tarifi kolay seçenekleri arasından isteğinize göre yaparak evinizde özel pastalar yapabilir, kutlamalarınıza özel dokunuşlar yapabilirsiniz.

PASTA TARİFİ SEÇENEKLERİ

Özel günlerinizin formatına göre pasta tarifleri arasından seçimler yapabilirsiniz. Bunun için öne çıkan seçeneklere bakıldığında Pasta tarifi, pasta tarıflerı, yaş pasta tarifi, mozaik pasta tarifi, pasta kreması tarifi, elmalı pasta tarifi, pasta keki tarifi ve pasta tarifi kolay gibi alternatifler dikkat çekiyor.

MOZAİK TARİFİ

saatlerinin vazgeçilmezlerinden , her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılıyor.

Gerekli malzemeler:

- 300 gram pötibor bisküvi

- 3 yemek kaşığı kakao

- 1 su bardağı ceviz

- 5 yemek kaşığı şeker

- 1 su bardağı süt

- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Üzeri için: Çikolata sosu

Hazırlanışı :

Bisküvileri iri taneli olacak şekilde kırın.

Tereyağını tavada eritin. Erittiğiniz tereyağını, şekeri, sütü, kakaoyu, cevizi, yani diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine dökün. Alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Karışımı bir folyonun üzerine dökün. Folyoyu rulo yapın ve piramit şekli verin. Farklı şekiller vermek istiyorsanız şekilli kalıp kap kullanabilirsiniz. İstediğiniz şekilde folyoya şekil verdikten sonra folyoyu derin dondurucuda en az 2-3 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız mozaik pastayı dilimleyerek servis edebilirsiniz. üzerine göre çikolata sosu gezdirerek servis edebilirsiniz.

Not : Bisküvilerin taze olmasına dikkat edin. Bisküvileri kırarken ufalamamaya ve orta boyda kırmaya özen gösterin.

Pasta tarifi ve en güzel pasta tarifleriMOZAİK PASTA

SEVGİLİLER GÜNÜ PASTA TARİFİ

Sevgililer gününde klasik hediyeler ve klasik aktiviteler dışında farklı bir seçenek arıyorsanız, lezzetli bir var. ile sevgilinizi derinden etkileyebilirsiniz.

Gerekli malzemeler:

Hamuru için: 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 1 su bardağı maden suyu, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya şekeri, 5 adet yumurta, 1,5 su bardağı kakao, 1 paket sıvı yağ.

Ara süsleme için : 3 adet muz, 3 paket krem şanti.

Pasta üzeri için: İsteğe göre boncuk şekerler, 200 gram şeker hamuru

Hazırlanışı :

Vanilya, şeker ve yumurtaları bir kasede 5 dakika boyunca mikserle çırpın. Karışıma maden suyu, un, sıvı yağ ve kabartma tozunu ilave edin. Un miktarı sabit olmayıp kıvama göre ekleme yapılabilir. Elde edilen karışımı kek kalıbına dökün. 35-40 dakika boyunca 180 derece fırında pişirin. Pişen keki soğumaya aldıktan sonra keki kalp şeklinde kesin. Pastanın arasını da 2 veya 3 kat kesin. Kek arasına krem şanti sürerek muz ile kaplama yapın. Son olarak da pastanın kenarlarını ve üzerini krem şantiyle kaplayıp 1 saat boyunca dolapta bekletin.

Şeker hamurunu pastanın boyutlarına göre açın. üzerini kaplayıp artan kısımları kesin. Boncuk şekerlere istediğiniz gibi süsledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Pasta tarifi ve en güzel pasta tarifleriSEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI

KEDİ DİLİ YAŞ PASTA TARİFİ

Malzemeler;

-1 paket kedi dili bisküvi

-Islatmak için süt

Kreması için;

-1 litre süt

-1 su bardağı toz şeker

-1 su bardağı un

-3 yemek kaşığı nişasta

-1 paket vanilya

-1 poşet toz krem şanti

Yapılışı;

Krema ile başlanır. Süt, un, toz şeker, nişasta tencere koyup karıştırılır. Kaynadıktan sonra vanilya ve toz krem şanti eklenir ve kaynatmaya devam edilir. Krema soğumaya bırakılır. Kedi dili, süt ile ıslatılarak pasta kalıbına dökülür. Kremada üstüne dökülerek buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakılır. Üzerini istediğiniz meyve veya çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Pasta tarifi ve en güzel pasta tarifleri

ÇİKOLATALI YAŞ PASTA TARİFİ

Pandispanya için;

4 adet yumurta

4 kahve fincan şeker

4 kahve fincan un

3 yemek kaşığı süt

3 yemek kaşığı sıcak su

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Kreması için;

2,5 su bardağı süt

1 subardağı şeker

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 kutu süt kreması

1 paket bitter çikolata

1 paket vanilya

Arası için;

Muz ve çikolata parçacıkları

Üzeri için,

1 paket kakaolu krem şanti

1 paket çikolata sosu

Yapılışı;

-Pandispanya için yumurtanın beyazları ve sarı ayrılır. Beyazlara bir miktar tuz atılarak çırpılır.

-Sarılarda süt ve şeker ile çırpılır.

-Sıcak su eklenir ve şeker eritilir.

-Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır. Mikser bu aşamada kullanılmaz.

-Beyaz köpük yavaş yavaş bu karışıma eklenir ve spatula ile karıştırılır.

-Oluşan hamur kek kalıbına dökülür. 180 derecelik fırında pişirilir.

-Hemen fırından çıkarılmamalı yoksa söner.

-Krema için çikolata ve vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılır.

-Krema kaynayınca içine çikolata ve vanilya eklenir.

-Soğuyan kek iki parçaya bölünerek ıslatılır.

-Krema sürülür ve muz dilimleri yerleştirilir.

-1 gece buzdolabında bekletilir ve servis edilir.

Pasta tarifi ve en güzel pasta tarifleri

ISPANAKLI PASTA TARİFİ

Besleyici ve lezzetli yönü ile öne çıkan , sadece sıcak yemeklerde ve salatalarda değil pastalarda da özel bir lezzet olarak dikkat çekiyor.

Sağlıklı besinlerle yapılan ıspanaklı pasta, arkadaş toplantılarınızda, misafir ağırlamalarda ve aile kutlamalarında tercih edilecek özel bir lezzettir. Farklı görünüm ve lezzeti akıllarda kalıcı bir etki oluşturacaktır.

Gerekli malzemeler: 2 bardak un, 3 adet yumurta, 200 ml Hindistan cevizi sütü, ½ bardak agave şurubu, ½ bardak Hindistan cevizi yağı 200 gram dondurulmuş ıspanak ve 1 paket kabartma tozu.

Kreması için: 2 yemek kaşığı bal, ½ su bardağı frambuaz, 300 gram beyaz ve tuzsuz krem peynir.

Hazırlanışı : Dondurulmuş ıspanakları Hindistan cevizi sütü eklenerek rondoya alın. Kıvama gelene karıştırın. Sonra agave şurubu, yumurta ve Hindistan cevizi yağını mikserde karıştırın. Ayrı bir kasede kabartma tozu ve unu birbirine karıştırın. Daha sonra sıvı malzemelerle kuru malzemeleri birleştirerek mikserin düşük ayarında iyice karıştırın. Karışım kıvama gelince elde edilen karışımı 2 adet kelepçeli kalıbına eşit şekilde bölüştürün.180 derecede olan fırına sürün ve 30-35 dakika boyunca pişmesini bekleyin. Kek fırından çıkarılınca ılıyana kadar bekleyin.

Krem peynir ve balı mikserden geçirin.Karışım tamamlanınca, karışımın yarısını daha sonra kullanmak üzere bölün. Frambuazın yarısın doğrayıcıda ufalanana kadar karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı miksere alın ve bir süre mikserde karıştırın. Pandispanya kekinin birisini tezgaha alın. Frambuazlı kremayı sıkma torbasına alarak kekin üzerine sıkın. Sıktığınız kremayı spatula yardımı ile yayın. Dondurulmuş frambuaz tanelerini dizdikten sonra diğer keki ters çevirip hazırladığınız alt kekin üzerine yerleştirin.Alt keke yaptığınız uygulamayı üst keke de tekrar uygulayarak spatula ile eşit şekilde kremayı yayın. Son olarak üzerini frambuaz taneleri ile süsleyip buzdolabında dinlenmeye alın. Afiyet olsun.

Pasta tarifi ve en güzel pasta tarifleriISPANAKLI PASTA

YAŞ PASTA TARİFİ

Yaş pasta malzemeleri: 1.5 su bardağı süt, 1 paket (büyük) çikolata kreması, 1 paket pasta kreması, 5 adet yumurta, 4 su bardağı şeker, 1 su bardağı buğday unu, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin/vanilya, 6 tatlı kaşığı, kakao tozu,

Yaş pasta tarifi: Yaş tarifi için öncelikle şekeri ve yumurtayı derin bir kapta köpürünceye kadar karıştır. Ardından unu, vanilyayı, kakaoyu ve kabartma tozunu da ekle ve karıştırmaya devam edin. Pasta kalıbını yağladıktan sonra karışımı 190 derece olarak ayarlanan fırına koyarak 4-5 dakika pişirin. Yaş pastanın kremasını yapmak için çikolata kremasını kabın içerisine boşaltın. Üzerine sütü ekle ve mikserle çırpın. Çırparak topak kalmayacak şekilde çikolata sosunu hazırlayın. Pasta kekini 3 eşit şekilde keserek yaptığın kremayı koy ve üzerine hazır damla çikolatalarını dökün. Her katına ve en üstüne kremayı döktükten sonra en üste hazırladığınız çikolata sosunu boşaltın. Sosun üzerine de çikolata rendeleyin. Yaş pastanız servise hazır. Afiyet olsun.

Pasta tarifi ve en güzel pasta tarifleriYAŞ PASTA

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Hindistan Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (8)

Ahmet:

Bir erkek olarak doğum günü pastası yapmak için kolları sıvadım. Kakaolu ve muzlu bir pasta yağacağım. Tarifine de buradan bakıyorum. Hadi bismillah. . .

2
0
yanıtYanıtla
canımçektivalla:

Şekeri bırakmıştım canım çekti sağolun :(

0
0
yanıtYanıtla
dooğumgünüü:

dooğum günü için hangisini yapsam ki

0
0
yanıtYanıtla
beğendim:

gerçekten başarılı bir tarif denemenizi tavsiye ederim

0
0
yanıtYanıtla
NİSANUR:

Ayıptır ama ya canım çekti böyle resimler konulur mu :))

0
0
yanıtYanıtla
MERVE:

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor evde deneyeceğim.

0
0
yanıtYanıtla
CELALETTİN KOÇ:

Ispanaklı pasta mı olur abi cidden merak ediyorum tadını :)

0
0
yanıtYanıtla
RİVA:

En iyisi ev yapımı yaş pastalar. Dışardan aldıklarımız zararlı olabiliyor. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title