Haberler

Osmanlı Tarihinin Panoraması Kitabı

Osmanlı Tarihinin Panoraması Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Osmanlı Tarihinin Panoraması Kitabı kitabının kısa özeti.

Osmanlı İmparatorluğu'nun başına altı asır boyunca Osmanoğulları hanedanından otuz sekiz padişah gelmiş, I. Selim'den itibaren bunların yirmi sekizi aynı zamanda Müslümanların halifesi olmuştur. En uzun saltanat süren Kanunî Sultan Süleyman'dır (46 yıl), en yaşlı tahta çıkan padişah V. Mehmet (65 yaş), en genç veya çocukken tahta çıkan ise IV. Mehmed'dir (7 yaş). II. Murad kendi isteğiyle padişahlıktan çekilmiş, II. Osman ihtilalde öldürülmüş, İbrahim ise fetvayla idam edilmiştir. Reşad Ekrem Koçu'nun bu kitabı Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıllık tarihinin bir panaromasıdır. Padişahların, şehzadelerin, sadrazamların, kaptanpaşaların yanı sıra Osmanlı devlet teşkilatının yüksek makamlarını kendine özgü üslubuyla anlattığı bu kitapta sıbyan mekteplerinden medreselere, camilerden mescitlere, imaretlerden darüşşifalara, köprülere, sukemerlerine, köprülere, kervansaraylara ve saraylara Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihine ve medeniyetine bir gezi yapacaksınız. (Arka Kapak)

Yazar: Reşad Ekrem Koçu

Yayınevi: Doğan Kitap

ISBN: 9789752931039

Boyut: 14.0x20.0

Sayfa Sayısı: 437

Basım Yılı: Nisan 2003

Cilt Durumu: Ciltsiz

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Kanuni Sultan Süleyman Reşad Ekrem Koçu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title