Haberler

Osmaniye: Osmaniye'de "Bölgesel Halk Eğitim Fuarı" Açıldı

Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bölgesel Halk Eğitimi Etkinlikleri" kapsamında 8 ilin katılımı ile Osmaniye'de de "Bölgesel Halk Eğitimi Fuarı" açıldı.

Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bölgesel Halk Eğitimi Etkinlikleri" kapsamında 8 ilin katılımı ile Osmaniye'de de "Bölgesel Halk Eğitimi Fuarı" açıldı.

Açılışa Vali Zübeyir Kemelek, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mahmut Canpolat, Vali Yardımcısı Yüksel Ünal ve İskender Yönden, Osmaniye Çıraklık ve Yaygın Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Taşkın, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile kursiyerler katıldı. Fuarda Osmaniye'nin yanısıra Hakkari, Kastamonu, Nevşehir, Bartın, Kocaeli, Sivas, Bursa ve Denizli İlleri'nin halk eğitim merkezleri katıldı. Fuarın açılışından önce halk eğitimi merkezlerince açılan çeşitli kurslara devam eden kursiyerler arasında düzenlenen beceri yarışmalarında, Türkiye çapında dereceye giren ürünlerin kursiyer ve öğretmenleri ile ilgili halk eğitimi merkezleri ödüllendirildi. Açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan, fuara katılanlara teşekkür etti. Düzenlenen fuar ile ilgili bilgi veren Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mahmut Canpolat, "Genel müdürlüğümüze bağlı taşra birimlerimiz olan Halk Eğitim Merkezleri arasında yerel ve bölgesel kalkınmada dayanışma, yardımlaşma, iller arasında bilgi, deneyim, teknolojik gelişme, teknolojik gelişmelerden yararlanma ve kültürel değerlerin paylaşımını sağlamak amacı ile her eğitim öğretim yılında bölgesel halk eğitim etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu süreçte vatandaşlarımıza; yaşamları boyunca hem genel kültür hem de meslek alanlarına ilişkin eğitim, zaman, zemin ve yaş sınırlılıklarına bakılmaksızın hizmet götürmekteyiz. Onların bilgi, beceri, belge, sertifika ve diploma sahibi olmalarına etkin ve verimli katkılar sağlamaktayız" dedi. Konuşmasında yapılan etkinlikler hakkında da bilgi veren Mahmut Canpolat, şunları kaydetti:

"Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü olarak Türkiye genelindeki 925 halk eğitim merkezinde sadece 2004-2005 öğretim yılında 275 farklı alanda toplam 53 bin 945 adet kurs düzenlenmiştir. Bu kurslar, ülkemizin her köşesinde, şehirde, kasabada, köy ve mahallelerde büyük emek ve kaynak harcanarak gerçekleştirilmektedir. Yine bu kurslarda sadece 2004-2005 döneminde 622 bin 301 bayan olmak üzere toplam 1 milyon 137 bin 389 kursiyer eğitimden geçirilerek, mesleki beceri kazandırılmıştır. Artık çağımızda her yurttaş için yaşam boyu eğitim anlayışına dayanan yetişkinler eğitimi veya halk eğitimi, pek çok ülkede hayatın ve toplumun bütün alanlarıyla buluşmaktadır. Yetişkinler eğitimi 21. yüzyılda artık bir yaşam boyu eğitime dönüşmüştür. Yaşam boyu eğitim; bireylerin bilinçli, katılımcı ve çağdaş birer vatandaş olmasını hedeflemektedir. Kursiyerlerimiz meslek sahibi olduklarında bireysel, ailesel ve bölgesel ekonomilerine de katkı sağlamaktadır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title