Haberler

Orhan Koloğlu kimdir? Orhan Koloğlu kaç yaşında? Orhan Koloğlu ne iş yapıyor ve eserleri nelerdir? Tarihçi Orhan Koloğlu!

Ünlü tarihçi Orhan Koloğlu vefat etti. Türk tarihine önemli katkılarda bulunmuş olan akademisyenin vefatı sevenlerini ve tarih akademisini yasa boğdu. Meşhur tarihçi Orhan Koloğlu kimdir, hayatı ve eserleri ile ilgili bilgiler haberimizde.

Ünlü tarihçi Orhan Koloğlu vefat etti. Oğlu Sinan Koloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ünlü tarihçinin vefat ettiğini duyurdu. Türk tarih akademisine büyük hizmetler yapmış olan Orhan Koloğlu, uluslararası çapta tanınmış bir tarihçiydi. Türk tarih alanına önemli katkılarda bulundu. Orhan Koloğlu hakkında merak edilenler ve biyografisini sizler için kaleme aldık.

Orhan Koloğlu kimdir? Orhan Koloğlu kaç yaşında? Orhan Koloğlu ne iş yapıyor ve eserleri nelerdir? Tarihçi Orhan Koloğlu!Orhan Koloğlu

ORHAN KOLOĞLU KİMDİR?

azeteci, tarih araştırmacısı, akademisyen, yazar. 11 Eylül 1929, Kadınhanı/ Konya doğumlu. Tam adı Orhan Eşref Koloğlu, Galatasaray Lisesi (1947), İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü (1965) mezunu. Doktorasını Strasbourg Üniversitesinde yaptı. Tripoli (Libya) Al Fateh Üniversitesinde doçent oldu. 1974 – 1975 ve 1978 – 1980 arası basın yayın ve Enformasyon genel Müdürü olarak görev yaptı. 1947 yılından itibaren Son Saat, Yeni İstanbul, Yeni Sabah, Akşam, Milliyet, Barış, Aydınlık gazetelerinde muhabir, yazı işleri müdürü ve yazar olarak çalıştı. Roma, Karaçi, Paris, Londra ve Beyrut'ta Turizm ve Basın Ataşesi (1964-71); Milliyet gazetesinin Almanya baskısı yazı işleri müdürü ve Hürriyet gazetesi muhabiri (1972-74), Basın Yayın Genel Müdürü (1974-75, 1978-79) ve CHP'nin dış ilişkiler danışmanı (1975-77) olarak görev yaptı. 1978'den sonra Hacettepe, Anadolu, Marmara, Galatasaray, İstanbul, Libya El Fateh üniversitelerinde çalıştı.

Araştırmaları nedeniyle 1962 İstanbul Gazeteciler Sendikası Gümüş Kalem Ödülünü, 1986 İstanbul Gazeteciler Cemiyeti Araştırma Ödülünü, 1990 Yunus Nadi Araştırma Ödülünü, 1995 Sedat Simavi Sosyal Bilimler Ödülünü, Afet İnan Ödülünü aldı. Türkçe, İngilizce, Fransızca, Arapça dillerinde yüzden fazla bildiri ve makalesi uluslararası yayınlarda yer aldı. Tarihi ve sosyal konuları işleyen kırk iki kitabı vardır. İstanbul gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti ve Tarih Vakfı (kurucu) üyesidir.

2001 yılında Reklamcılar Derneği Orhan Koloğlu'nun yüzyıllık reklam arşiv koleksiyonunu satın alarak "Türkiye'de Reklamcılığın İlk Yüzyılı: 1840-1940" adıyla hem bir sergi açtı hem de kitaplaştırdı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Orhan Koloğlu Galatasaray İstanbul Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title