Haberler

Okul Bahçesinde 'Organik Sebze Pazarı' Kuruldu

Tuğba Yardımcı Mısır - Trabzon'un Araklı İlçesindeki Bir Köy İlköğretim Okulunun Bahçesindeki Serada Öğrencilerin Yetiştirdiği Sebzeler, Yine Okul Bahçesinde Oluşturulan 'Organik Sebze Pazarında' Satıldı

Tuğba Yardımcı Mısır - Trabzon'un Araklı ilçesindeki bir köy ilköğretim okulunun bahçesindeki serada öğrencilerin yetiştirdiği sebzeler, yine okul bahçesinde oluşturulan 'organik sebze pazarında' satıldı.

İlçeye bağlı Pervane köyündeki 25 Şubat İlköğretim Okulunun arka kısmında bulunan bahçede, bir kaç ay önce öğrenci velileri ve öğretmenlerin yardımıyla Çevre Koruma ve Yavru TEMA Kulübünce oluşturulan seraya dikilen sebzelerin hasadı yapıldı.

Öğrenciler, kendi ektikleri ve bakımını üstlendikleri sebzelerin hasadını da kendileri gerçekleştirdi. Bahçeden toplanan marul, kara lahana, maydanoz, ıspanak, yeşil soğan ve nane, okul bahçesinde kurulan organik sebze pazarında satışa sunuldu. Sıraların birleştirilmesiyle oluşturulan stantta sebzeler öğretmenler ve velilere satıldı.

Çevre Koruma ve Yavru TEMA Kulübü üyesi öğrenciler, ürünlerini satmak için adeta pazarcı edasıyla birbirleriyle yarıştılar.

- 'ÇOCUKLAR, ÜRETİCİ OLMANIN HAKLI GURURUNU YAŞADI'-

Çevre Koruma ve Yavru TEMA Kulübünden sorumlu okulun sosyal bilgiler öğretmeni Hatice İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sera uygulama projesinin, 2009-2010 eğitim öğretim yılı kulüp projesi kapsamında, çocukların doğaya olan ilgilerini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Öğrencilerin dönem boyunca ektikleri tohum ve diktikleri fidanların bakımını büyük bir özveriyle gerçekleştirdiklerini anlatan İlhan, 'Çocuklar, üretici olmanın haklı gururunu yaşadılar. Okul bahçesinde oluşturdukları pazarda organik sebzeleri pazarcıları aratmayan bir ustalıkla sattılar. Emeklerinin karşılığını almaları ve başladıkları işi bitirmelerinin mutluluğunu öğrencilerin yüzünde gördük' dedi.

Okula, geçen yıl çevreye duyarlılığı artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar dolayısıyla TEMA Vakfınca 'Yeşil Yaprak Ödülü' verilen ilk köy okulu olduğunu anımsatan İlhan, şöyle devam etti:

'Çevreye dikkat çekmek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Hafta içinde kulüp olarak ayrıca köyde çöp toplama etkinliği de gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin katkılarıyla okul ve çevresinde çöp topladık. Çocuklar çevreyi korumayı, doğal yaşamı bu faaliyetlerimizle öğreniyorlar.'

İlhan, TEMA Vakfının erozyonla mücadele kapsamında orman yangınlarından zarar gören bir bölgeye ağaç dikilmesini projesine okul olarak katılmak amacıyla, gerekli olan 500 lirayı toplamayı Pervane Köyü Derneği Başkanı Ali Yılmaz Çelik'in desteğiyle temin ettiklerini, böylece okul adına 100 fidan bağışı gerçekleştirilerek, okulun sertifika aldığını kaydetti.

Sera ürünlerinin satışından elde edilen gelirin okul adına oluşturulacak fidanların temini için kullanmayı planladıklarını vurgulayan İlhan, gerekli paranın sağlanması dolayısıyla öğrencilerin sebze satışından elde ettikleri 20 liranın okul idarisine teslim edildiğini vurguladı.

(TY-MK-OSM) - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title