Haberler

Nükhet Duru kimdir? 2023 Şarkılar Bizi Söyler Yılbaşı Nükhet Duru kaç yaşında, nereli?

Güncelleme:

Nükhet Duru kimdir? Sorusu, özellikle 2023 Şarkılar Bizi Söyler Yılbaşı programına konuk olması ile birlikte izleyiciler tarafından merak konusu haline geldi. Birçok farklı ünlü ismin konuk olduğu 2023 Şarkılar Bizi Söyler Yılbaşı programındaki isimler arasında yer almakta olan Nükhet Duru kimdir? Sorusunu sizler için yanıtladık. Peki, Nükhet Duru kimdir? 2023 Şarkılar Bizi Söyler Yılbaşı Nükhet Duru kaç yaşında, nereli?

NÜKHET DURU KİMDİR?

Nükhet Duru 19 Mayıs 1954'te İstanbul'da dünyaya geldi. Nükhet Duru, Türkiye'nin ünlü Türk şarkıcılarındandır. 1970'lerden bugünlere değin birçok albüm yayınlanmıştır. Profesyonel kariyerine 1971'de, Florya Deniz Kulübü'nde dans müziği orkestrasında solistlik yaparak başladı. Gerek cazibeli görünümü, gerekse sesinin rengi ve tonu ile yorumunun dikkat çekiciliği solo çalışmalar yapmasına olanak sağladı.

1974'te, başladığı repertuvar çalışmaları sonuçlandığında, ilk 45'lik plağı Aklımda Sen Fikrimde Sen - Karadır Kaşların yayınlandı. Geniş dinleyici kitlesine ise, '75 tarihli Beni Benimle Bırak - Gerisi Vız Gelir adlı 45'liği ulaştı. Bu plak sanatçıya ilk Altın Plağını da kazandırdı. İlk albümü "Bir Nefes Gibi" 1976 yılında çıktı. O yıl en iyi yorumcu ve yılın en başarılı kadın solisti ödüllerini aldı.

80'li yıllarda Türk Sanat Müziği eserleri de yorumlamaya başladı. Böylece sahnelerde assolist olarak da kendini gösterdi. Buna karşın her daim pop müziğe daha yakın duran Nükhet Duru, imza atmış olduğu albüm, TV programı, müzikal, sinema filmi ve dizi film haricinde, kariyeri süresince seslendirdiği yüzlerce şarkı, gerçekleştirmiş olduğu binlerce konserle Türkiye'de popüler kültürün en uzun soluklu isimlerinden olmayı başarmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Nükhet Duru Yılbaşı Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title