Haberler

Nicelik Çok Nitelik Yok!

Yeni Yayın Dönemi ile Tv Kanalları Birbiri Ardına Yeni Dizilerini Ekrana Sürüyor. Ekranlarda Kıran Kırana Rating Mücadelesi Yaşanacak

YENİ YAYIN DÖNEMİ İLE TV KANALLARI BİRBİRİ ARDINA YENİ DİZİLERİNİ EKRANA SÜRÜYOR. EKRANLARDA KIRAN KIRANA RATİNG MÜCADELESİ YAŞANACAK

Yeni yayın dönemi başlarken, hemen her televizyon kanalında bir başka yerli dizinin fragmanı dönüyor. Bu sezon yaklaşık 150 dizi seyirciyle buluşacak! Ancak dizilerin sayısındaki bu patlama, niteliklerini tam tersi yönde etkiliyor. Sektörün 'pir'leri de kaliteli oyuncu, senarist ve teknik ekibin yokluğundan çok dertli..

Son yıllarda yerli diziler televizyonların gözbebeği konumunda. Birbirlerine karşı verdikleri reyting savaşında kullanabilecekleri en etkili silahın diziler olduğunu düşünen televizyon kanalları, yeni yayın dönemine birbirinden iddialı yapımlarla giriyor. 150 dizi, seyirciyle buluşmak için gün sayıyor.

KALİTE DÜŞÜYOR!

Dizilere gösterilen ilgideki artış, bu sektörde çalışan ya da çalışmak isteyen insanların sayısında da patlama yarattı. Bir dizide oyuncusundan ışıkçısına en az 50 kişilik bir kadro görev alıyor. Ancak sayısal olan bu artış, nitelikte düşüş yaratıyor. Geçmişte Yeşilçam'da yönetmen olabilmek için bir ustanın yanında en az 5 yıl asistanlık yapmak gerekirken, son dönemde sadece bir dizide asistanlık yapan kişi, çalıştığı ikinci dizide yönetmen koltuğuna kuruluyor.

İÇİ DE DIŞI DA CAN YAKIYOR!

Dizi sektörü en büyük açığı ise yetişmiş oyuncu ve senarist konusunda veriyor. Oyuncu açığını kapatmak için harekete geçen birçok modellik ajansı, artık cast ajansı olarak da hizmet veriyor. Ancak sadece dış görünüş oyunculuk yapmaya yetmediğinden, bu ajanslardan çıkma oyuncu adayları son dönemde çok moda olan oyuncu koçlarının kapısını aşındırıyor. Başarılı bir ekip oluşturan herkesin, bir sonraki projesinde aynı kadroyla çalışmak istemesi ise toplu pazarlık ve transferler gibi yapımcılar için 'can sıkıcı' durumlara yol açıyor. Ama yine de dizi sayısının artışı hem seyirciyi hem çalışanları sevindiriyor.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title