Haberler

New York: Unıcef'ten Dünya Kupası'nda "İnsan Kaçakçılığı" Uyarısı

UNICEF, 2006 FIFA Dünya Futbol Şampiyonası sırasında çocukların ve kadınların kaçırılıp cinsel sömürüye maruz bırakılması tehlikesine karşı uyardı.

UNICEF, 2006 FIFA Dünya Futbol Şampiyonası sırasında çocukların ve kadınların kaçırılıp cinsel sömürüye maruz bırakılması tehlikesine karşı uyardı.

Almanya'da fuhşun yasal olduğunu hatırlatan UNİCEF, Berlin'deki stadyuma giden yola yakın bir bölgede büyük bir genelev inşa edildiğini belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından geçen hafta açıklanan 2006 İnsan Kaçakçılığı raporuna dayanarak açıklama yapan UNICEF, raporda Dünya Kupası karşılaşmaları sırasında insan kaçakçılığının artması tehlikesi bulunduğunu belirtti. UNICEF ayrıca, Almanya'nın, kaynağı başta Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri olmak üzere cinsel ve emek sömürüsü amacıyla kaçırılan erkeklerin, kadınların ve çocukların varış veya transit ülkesi konumunda olduğunu hatırlattı. UNICEF konuyla ilgili olarak yayınladığı bildiride, Avrupa Parlamentosu'nun da Ocak ayında, yaklaşan Dünya Kupası dolayısıyla kadın ve çocuk kaçırma olaylarının artması tehlikesine ilişkin uyarıda bulunduğunu vurgulayarak, Uluslararası Çalışma Örgütü ILO'ya göre de her yıl 1 milyon kadar çocuğun kaçırıldığını duyurdu. UNICEF, Alman Hükümeti'nin çocuk kaçırma ve çocuk fuhşuna karşı mücadele çabalarını memnunlukla karşılarken, komşu Doğu Avrupa ülkelerinden Almanya'ya, çocuk kaçakçılığının hala ciddi bir tehlike olmasına ilişkin kaygılarını dile getirdi. UNICEF ayrıca söz konusu ülkelerde genç kızların cinsel sömürü, zorla çalıştırma ve dilencilik gibi amaçlarla kaçırılmalarının da "yaygın bir sorun" olduğunu belirtti.

UNICEF Genel Direktörü Ann M. Veneman, New York'ta yaptığı açıklamada, "Kaçırılma ve cinsel sömürü çocukların saygınlığını zedelemekte; güvenlik, sağlık ve eğitimlerini tehlikeye düşürmektedir. Yasa dışılığın ve şiddetin egemen olduğu yeraltı dünyasında, kaçırılan ve cinsel sömürüye maruz kalan çocuklar, fiilen ortadan kaybolmaktadır. Böyle bir duruma, ne Dünya Kupası ne de başka bir olay dolayısıyla hoşgörü gösterilemez" dedi.

Tüm dünyada çocukların cinsel sömürüsüne karşı mücadeleye yardımcı olan UNICEF, küresel ölçekteki tahminlere göre çoğunluğu kız olmak üzere 1.8 milyon kadar çocuğun, milyarlarca doların döndüğü ticari fuhuş sektöründe sömürüye maruz kaldığını da belirtti. Bu çocuklardan çoğu kendi ülkeleri içinde veya ülkeden ülkeye kaçırıldığını ifade eden UNICEF, çocukların kaçırıldıkları yerlerde de fuhşa, pornografiye ve cinsel sömürünün diğer biçimlerine zorlandığını duyurdu. Çoğu durumda bu çocukların eğitim haklarının gasp edildiğini hatırlatan UNICEF, cinsel sömürü ve şiddete katlanmak zorunda bırakılan çocukların HIV/AİDS dahil cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıklara açık konuma geldiğini de vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title