Haberler

Müslüm Gürses sözleri neler? Müslüm Gürses şarkılarından en beğenilen sözler nelerdir? Müslüm Gürses şarkılarından anlamlı sözler!

Türk arabesk müziğinin en güçlü ismi Müslüm Gürses'in şarkılarından en çok sevilen duygu ve mana yüklü sözleri sizler için derledik. Müslüm Gürses sözleri neler? En anlamlı Müslüm Gürses sözleri!

Türk Arabesk müziğinin Müslüm Babası, duygu yüklü romantik aşk şarkılarının en güçlü ve sevilen sesidir hiç şüphesiz. Ömrüne birçok efsanevi albüm ve şarkı sığdırmış olan Müslüm Gürses'in en beğenilen sözlerini sizler için derledik.

MÜSLÜM GÜRSES KİMDİR?

Arabeskin efsane isimlerinden Müslüm Gürses, 7 Mayıs 1953'te Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi'nin Fıstıközü köyünde dünyaya geldi. Annesinin adı Emine, babası ise Mehmet Akbaş'tır. Akbaş çiftinin Müslüm'den sonra Ahmet adında bir erkek, Zeyno adında bir de kız çocukları oldu. Gürses'in çocukluğunun ilk yılları Şanlıurfa'da geçti ve bir süre sonra ekonomik nedenlerden dolayı ailecek Adana'ya göç ettiler.

Müslüm Gürses, şarkıcılığa 1965 yılında, Adana'da bir çay bahçesinde başladı, aynı zamanda Halkevine de gitti. Terzi çıraklığı ve kunduracılık yaptı, o yıllarda bir gazinoda sahneye çıktı. İlkokuldan mezun olduktan sonra 14 yaşındayken, 1967 yılında Adana Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen yarışmaya katıldı ve birincilik elde etti. Çukurova Radyosu'nda çalışmaya başladı ve bu dönemde "Gürses" olarak soyadını değiştirirler.

Müslüm Gürses sözleri neler? Müslüm Gürses şarkılarından en beğenilen sözler nelerdir? Müslüm Gürses şarkılarından anlamlı sözler!Müslüm Gürses

1967 yılından itibaren TRT-Adana-Çukurova Radyosu'nda da her hafta Cumartesi günü canlı olarak türküler söyleyen Gürses, 1968 yılından itibaren piyasaya ilk 45'likleri çıkarmaya başladı. İlk plağı 1968 tarihli "Emmioğlu/Ovada Taşa Basma" plağıdır ve Ömür Plak, Adana basımıdır. Sanatçı İstanbul'da, Selahattin Sarıkaya'nın sahibi olduğu Sarıkaya Plak ile ''Giyin Kusan Selvi Boylum/Hayatımı Sen Mahvettin" ile "Gitme Gel Gel/Haram Aşk" adında 2 tane 45'lik plak doldurdu. Daha sonra 1969 yılında çıkış parçası olan "Sevda Yüklü Kervanlar"ı içeren "Sevda Yüklü Kervanlar/Vurma Güzel Vurma" isimli 45'lik Plağı çıktı. Bu plak tam 300.000 adet satarak rekor kırdı. Rekora imza attığı plağının ardından askerliğini yaptı ve tekrar İstanbul'a gelerek plak çıkarmaya devam etti. Ocak 2006'da Gönül Teknem adlı albümü Seyhan Müzik etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Gürses'in, 2006'da yazar Murathan Mungan'la ortak projesi "Aşk Tesadüfleri Sever" Pasaj Müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı. Mungan'ın sözlerini yazdığı, David Bowie, Garbage, Leonard Cohen, Jane Birkin gibi birçok yabancı müzisyenin bestesini yaptığı şarkıları seslendirdi. Sonra 2009 yılında "Sandık" ile sahnelere geri döndü. 2010 yılının Kasım ayında Pasaj Müzik ile "Yalan Dünya" isimli albümü çıkardı. Yaptığ parçalarla ulaştığı kitleler tezlere konu olmuştur.

Sanatçı, 1986 yılında ses sanatçısı Muhterem Nur ile dünyaevine girdi ve çiftin çocuğu bulunmuyor.

Müslüm Gürses, 15 Kasım 2012 tarihinde Perşembe günü tedavi gördüğü hastanede geçirdiği by-pass ameliyatından sonra akciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı ve solunum cihazına bağlandı. 3 Mart 2013'te, yaklaşık dört aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 4 Mart 2013 günü Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Müslüm Gürses sözleri neler? Müslüm Gürses şarkılarından en beğenilen sözler nelerdir? Müslüm Gürses şarkılarından anlamlı sözler!Müslüm Gürses

EN ÇOK BEĞENİLEN MÜSLÜM GÜRSES SÖZLERİ

"Kul kaderini yaşar, bahtında ne çıkarsa düşmez kalkmaz bir Allah, unutma sakın evlat."

"Vazgeçmek; ayrılmak, kopmak demektir. Vazgeçmek; sözünden dönmek demektir."

"Düşüren kim bu aşkı dillerden dile, isyan eder oldum şansa kadere. Aynalar yaşlanmış gösterse bile, yaşanmadan geçen yıllar utansın"

"Dinleyin geceler, duyun sesimi. Benden daha yalnız değilsiniz ki. Nedir bu karanlık, nedir bu sessizlik? Benden dertli değilsiniz ki"

"Yakarsa dünyayı garipler yakar. "

"Acıyı bilmeyen tatlı iş yapamaz. "

"Biz haramzade değil, asilzadeyiz. "

"Dert olmasın bende söylemeyeyim. "

"Bir ömür yetmez ki, sana doymaya ah be sevgili."

"Niye jilet atıyorsun kardeşim, çiçeğin varsa ver."

"Değişmedik. Özümüzde aynıyız. Müsterih olsunlar. "

"Nikâhsız evlilik, ehliyetsiz araba kullanmaya benzer."

"İnsanın hayatında neşenin yeri olduğu kadar hüznünde yeri olacaktır."

"Ağla, doyasıya ağla! Aynı denizde çoğalır yüreğin özsuyu."

"Adam öldürmeye hazırım ama cinayet işleyemem."

"Acıyı bilmeyen tatlı iş yapamaz."

"Değişmedik. Özümüzde aynıyız. Müsterih olsunlar."

"Ne demişiz biz, bugün batarsa güneş yarın yeniden doğar."

"Kaç kadeh kırıldı sarhoş gönlümde, bir türlü kendimi avutamadım. Kaç gece ağladım böyle gizlice, ne yaptımsa seni unutamadım"

"Güzelmiş çirkinmiş ne fark eder ki. Deli gibi sevmek ruhumuzda var."

"Sen çölüme yağmur oldun"

"Hayat bana zordu ama güzeldi. Hakkınızı helal edin! Son Sözleri"

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Müslüm Gürses Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (8)

Yeni Rakı:

Ne Orhan ne ferdi bitek sen anlarsın derdimi müslüm babam

2
0
yanıtYanıtla
@ali.asln47:

Ölmedin Kalbimizdesin ?????????????? BENİM ??

1
0
yanıtYanıtla
dogukan:

müslüm gürses çok özledik ve ununtmayacaz

0
0
yanıtYanıtla
arnnavutköylü:

kalk baba yerine ben yatam allah sana rahmet eylesin mekanın cennet olsun bidaha sen bitane daha gelmez seni dinleyen anlar

0
0
yanıtYanıtla
dogukan baysal:

müslüm baba öldü amA içimizde hep yaşıyor

0
0
yanıtYanıtla
Müslüm Baba hayranı:

Gelmiyeceğini bile bile özlüyoruz dönmiyeceğini bile bile seviyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Müslüm Baba hayranı:

Gelmiyeceğini bile bile özlüyoruz dönmiyeceğini bile bile seviyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Muslum Gurses:

Allah kavusmak niyet etsin baba

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title