Haberler

Müsiad başkanı kimdir? Müsiad Başkanı Mahmut Asmalı kimdir, nereli?

Güncelleme:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD'da kritik görevleri üstlenen Mahmut Asmalı genel kurul seçimlerinde başkanlığa aday oldu. Abdurrahman Kaan'dan görevi devralmaya hazırlan Mahmut Asmalı'nın hayatı merak edildi. Peki, Mahmut Asmalı kimdir? Mahmut Asmalı kaç yaşında, nereli? Mahmut Asmalı mesleği nedir? Mahmut Asmalı hayatı ve biyografisi nedir?

Müsiad başkanı kimdir? sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Mahmut Asmalı kimdir? Mahmut Asmalı kaç yaşında, nereli? Mahmut Asmalı mesleği nedir? Mahmut Asmalı hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar haberimizde…

MÜSİAD BAŞKANI KİMDİR?

Müsiad Başkanı, Mahmut Asmalı'dır.

MAHMUT ASMALI KİMDİR?

1967 Rize / Pazar doğumlu olan Mahmut Asmalı, İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise,1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Saha Mühendisi olarak başladığı meslek hayatının 1989-1998 yılları arasında, birçok başarılı projeye imza atarak, özel sektörde Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi.

1998 yılında ise çalıştığı şirketten ayrılarak,mühendis bir arkadaşı ile Akyapı İnşaat'ı kurdu. 23 yıldır fabrikalardan nitelikli konutlardan-villa inşaatlarına,sanayi sitelerinden- alışveriş merkezlerine, hastanelerden- okullara kadar inşaat sektörünün her alanında projeler gerçekleştirdi. Şirket, yeni projeleriyle de faaliyetlerine devam ediyor.

Ayrıca inşaat sektörü dışında yurtiçinde; otomotivve turizm firmaları , kimya sektöründe faaliyet gösteren dış ticaret şirketleri mevcuttur.Yurtdışında ise;Katar/Doha da PVC üretimine , Almanya/Frankfurt'ta da inşaat faaliyetlerine devam etmektedir.

Asmalı, 2009 yılında Türkiye İktisadi ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı 'Yılın Girişimcisi' ödülüne layık görüldü.

Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif rol alan Asmalı, Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Mütevelli Heyeti, İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) ile İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası'nda (İMO) üye olarak bulunmakta, yetim çocuklar ve dezavantajlı ailelere yönelik çalışmalara yürüten AKYUVA Vakfı'nın da Kurucu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak sosyal sorumluluk çalışmaları yürütmektedir.

Mahmut Asmalı, uzun yıllardır MÜSİAD ailesinin bir ferdi olup, birçok farklı kademe de görev almıştır. Asmalı, MÜSİAD'da 2009-2011 yılları arasında İnşaat Sektör Kurulu Başkanı, 2013-2017 yılları arasında MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi,2017 - 2019 yılları arasında MÜSİAD Genel Başkan Vekili ve 2019 - 2021 yılları arasında ise MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı Başkanı olarak görev almıştır. Asmalı, 2021 yılı Eylül ayında gerçekleşen MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkan seçilmiştir.

Mahmut Asmalı, evli ve 5 çocukbabasıdır.

Kaynak: musiad.org.tr

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title