Haberler

    Muhsin Bey Filmi Nerede Çekildi?

    Ünlü yönetmen Yavuz Turgul'un yazıp yönettiği 1987 yapımı Muhsin Bey, Türk sinema tarihinin en önemli eserleri arasında yer alıyor. Filmin başrollerini paylaşan Şener Şen ve Uğur Yücel, seyirciyi hayranbırakan o muhteşem oyunculuklarıyla hala hafızalarda yerini koruyor.

    Hikayesi, çekimleri ve oyunculuklarıyla eleştirmenlerin beğenisini toplayan Muhsin Bey filmi, o dönemde Fransa ve Türkiye'deki festivallerden aldığı ödüllerle başarısını taçlandırmıştı.

    Filmin konusu

    Film, İstanbul'da yaşayan ve Klasik Türk müziği tutkunu bir organizatör olan Muhsin Bey ile İstanbul'a türkücü olmak için gelen Ali Nazik'in hikayesini anlatıyor. Eski İstanbul beyefendilerinden biri olan Muhsin Bey'in prensipleri ve değerleri üzerine kurulu, sakin bir hayatı vardır.

    Muhsin Bey'in hikayesi İstanbul'a göç eden bir gencin kapısını çalmasıyla değişecektir. Kendisinden türkücü olmak için yardım isteyen Urfalı Ali Nazik 'e önce yardım etmeyi reddeder. Sonrasında yaşanan gelişmelerle bu yetenekli ve istekli gence el uzatmayı kabul eder. Fakat bu yolculuk, her ikisi için de beklenmedik yollara çıkar. Muhsin Bey, Ali Nazik uğruna dolandırıcılık suçundan hapse girerken, Ali Nazik ünlü bir türkücü olur. Muhsin Bey'in karşı olmasına rağmen arabesk söylemeye başlamış ve Muhsin Bey'in aşık olduğu kapı komşusu Sevda Hanım'ı elinden almıştır.

    Muhsin Bey, değişen dünya değerleri üzerine verdiği mesajları ve göndermeleri, insanın içine işleyen müzikleriyle efsaneleşen yapımlar arasında çoktan yerini almıştır.

    Filmin oyuncuları

    Muhsin Bey'in başarısında oyuncuların muhteşem performanslarının payı tartışılmaz. Oyunculuk kalitesi nedeniyle bugün de beğeniyle izlenen filmin oyuncu kadrosu değerli isimlerden oluşuyor.

    Başrolleri paylaşan Şener Şen ve Uğur Yücel'e Osman Cavcı, Kutay Köktürk ve Kemal İnci eşlik ediyor. Muhsin Bey'in tutkun olduğu kapı komşusu Sevda Hanım rolünü ise Sermin Hürmeriç oynuyor.

    Erdal Özyağcılar, Köksal Engür, Selim Naşit Özcan, Erhan Yazıcıoğlu, Yaman Okay gibi ünlü oyuncular da filme sesleriyle hayat veriyor. Filmin içinde yer alan müzikler Atilla Özdemiroğlu imzası taşıyor.

    Muhsin Bey filmi nerede çekildi?

    Muhsin Bey, arabesk kültürün yaygınlaştığı dönemin İstanbul ve Beyoğlu atmosferini beyazperdeye yansıtıyor. Hikayesi İstanbul'da geçtiği için İstanbul'da çekilen filmde, Şener Şen'in hayat verdiği Muhsin Bey karakteri Beyoğlu'nda yaşıyor. Bu da seyirci olarak, o dönemin Beyoğlu sokaklarını ve İstanbul manzaralarını görmemizi sağlıyor.

    Filmin çekimlerinin yapıldığı mekanlar arasında Beyoğlu'nun simgelerinden olan Doğan Apartmanı dikkat çekiyor. Mimari ve tarihi açıdan öneme sahip Doğan Apartmanı, filmde Muhsin Bey'in yaşadığı mekan olarak görünüyor.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Muhsin Bey Şener Şen Ali Nazik İstanbul Emlak Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title