Haberler

Mühendisler Günü ne zaman? Mühendisler kimlerdir?

Güncelleme:

Dünya mühendisler günü tarihi ülkelere göre farkındalık gösteriyor. Bu nedenle Türkiye'de Mühendisler Günü ne zaman merak ediliyor. Mühendisler Günü, Arjantin'de 16 Haziran, Belçika'da 20 Mart, İtalya'da 15 Haziran, Rusya'da ise 22 Aralık'a denk geliyor. Peki ,Türkiye'de mühendisler günü ne zaman kutlanıyor, mühendisler günü nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Dünyanın farklı ülkelerinde kutlanan Dünya Mühendisler Günü ilgiyle takip ediliyor. Dünya Mühendisler Günü paylaşımlarıyla mesleklerini tebrik etmek isteyen mühendisler ve sevdikleri sosyal medya üzerinde çeşitli paylaşımlar yapıyor. Peki Türkiye'de Mühendisler Günü ne zaman? Mühendisler kimlerdir? Detaylar haberimizde....

DÜNYA MÜHENDİSLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünya Mühendisler Günü, Arjantin'de 16 Haziran, Belçika'da 20 Mart, İtalya'da 15 Haziran, Rusya'da ise 22 Aralık'ta kutlanıyor. Bu özel gün Türkiye'de 5 Aralık tarihinde kutlanmakta.

MÜHENDİSLER KİMLERDİR?

Mühendis insanların ve toplumun sorunlarına, ihtiyaçlarına teknik çözümler sunan, bilimsel yöntemlerle düşünen ve çalışan kişidir. Mühendisler doğa kanunlarını kullanarak ve onlara yön vererek insanlığa hizmet ederler. Tabi ki fizik kurallarını değiştiremezler ama onları bir amaç için kaynaştırır ve uygularlar

EN YÜKSEK MAAŞI HANGİ MÜHENDİS ALIR?

Dünyada en çok kazandıran mühendislik dalları arasında ilk olarak gelen petrol mühendisliği özellikle yurt dışında petrol çıkan tesislerde çalışan mühendisler için yıllık ortalama maaşları 130 bin dolar ila 200 bin dolar arasında değişiklik göstermekte.

MÜHENDİSLER İŞÇİ Mİ?

Mühendis-Mimar-Şehir Plancıları her iki yasadaki tanıma göre de işçidir(6331 sayılı kanunda ise çalışan olarak geçer). 4857 sayılı İş Kanunu, işverenler ile bir iş sözleşmesine dayanarak çalıştırılan işçilerin çalışma şartları ve çalışma ortamına ilişkin hak ve sorumluluklarını düzenlemektir.

MÜHENDİS MAAŞLARI NE KADAR?

En Düşük Mühendis Maaşı Ne Kadar? Özel firmada çalışan bir mühendisin en düşük alacağı maaş 2022 yılında 7 bin 500 TL civarındadır. Ancak bu rakam firmadan firmaya ve kişinin dalına göre değişebilir. Kamuda ise en düşük mühendis maaşı Temmuz ayında yapılan zam ile 9.814 TL'den 13 bin 905 TL'ye yükselmiştir.

DÜNYA MÜHENDİSLERGÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ

  • "Mühendisler çoğu zaman bilinmeyen kahramanlardır; eğer gerçekte yıldızlar arasında seyahat etmek istiyorsak, bu, onların arzuları ve hayal gücü sayesinde olacaktır. Çünkü onlar köprü kuruculardır." Dünya Mühendisler Günü Kutlu Olsun"
  • Yerli ve milli sistemlerimiz kahraman mühendislerimizin eseri! Tüm mühendislerimizin 5 Aralık Mühendisler Günü kutlu olsun. İyi ki varsınız!
  • "Çıktıkları bu uzun yolculukta, bilimi kendilerine yol arkadaşı seçmiş bütün mühendislerimizin, Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun!"
  • "Geleceğimizi tasarlamak için azimle ve özenle çalışan tüm mühendislerimizin 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun."
  • "Yaşamımızı kolaylaştıran tasarımlara imza atan, bu alanda çalışan, emek veren tüm branşlardaki Mühendislerin 5 Aralık Dünya #MühendislerGünü 'nü kutluyorum."
  • "Düşlemekle başlayan yolculuğun adıdır mühendislik! Düşlerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışan, tüm mühendislerin Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun!"
  • "Ülkemize değer katan, insanlığa fayda sağlayan tüm mühendislerin ve bir mühendis olarak meslektaşlarımın Mühendisler Günü kutlu olsun.
  • "Türk mühendislerin alnında, Cumhuriyet istikbalini aydınlatan ışık parlar." - M. Kemal Atatürk
  • "Mühendislerimizin ve Türkiye'nin dört bir köşesindeki mühendis adaylarımızın Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun."
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title